Žitopek donirao opremu odeljenju neonatologije u Nišu

Niš, 8. april 2015 –Kompanija Don Don, lider u proizvodnji hleba i pekarskih proizvoda, danas je uručila opremu odeljenju neonatologije Kliničkog centra Niš. U okviru akcije “ 1 dinar za inkubator“ koja je trajala od 1. decembra prošle godine do kraja marta ove godine, prikupljeno je 1.148.364 dinara, od kojih su kupljeni Drager inkubator i…

Žitoprodukt važan pogon za poslovanje Don Dona

Zrenjanin, 1. april 2015 – Otkako je Don Don zakupio proizvodne kapacitete Žitoprodukta i mlina do sada je neprestano ulagano u širenje poslovanja, opremu, tehnologiju i osposobljavanje dotrajalih kapaciteta. „Zadovoljni smo dosadašnjim poslovanjem i ovi poslednji događaji nemaju posledica za naše planove. Do sada smo unapredili asortiman i povećali kapacitet mlina, iz kog se snabdevaju…

Još ukusnije krofnice Tvojih 5 minuta

Ljubitelje slatkih zadovoljstava obradovaće nova, poboljšana receptura po kojoj se prave čoko i voćne krofnice Tvojih 5 minuta. Produžene svežine i trajanja do tri dana, voćne i čoko krofnice ljubitelji slatkih uživanja mogu naći u novom pakovanju od 80gr, po povoljnoj ceni na svim prodajnim mestima u Srbiji. Mekane i mirisne, punjene najlepšom marmeladom ili neodoljivom…

Hleb najvišeg kvaliteta iz Zlatnog Peka

Leskovac, 17. mart 2015 – Otkad je pre 4 godine promenila vlasnika, pekara Zlatni Pek može se pohvaliti stabilnim poslovanjem, višim kvalitetom proizvoda, ali i zadovoljnim radnicima. Kvalitet i bezbednost proizvoda su oduvek bili načelo poslovanja kompanije Don Don, pa je tako u pekari Zlatni Pek, kao i u svim pogonima u kojima kompanija posluje…

U humanitarnom projektu kompanije Don Don do sada prikupljeno skoro milion dinara

Niš, 4. mart 2015 – Od 1. decembra, kada je kompanija Don Don započela humanitarnu akciju „1 dinar za inkubator“ prikupljeno je skoro milion dinara, i na taj način obezbeđen je novac za kupovinu inkubatora za odeljenje neonatologije u Nišu. Akcija će biti produžena do kraja marta, kako bi se prikupila dodatna sredstva za drugu…

Kvalitetom do boljeg društva

Održan okrugli sto o kvalitetu i liderstvu „Samo kompanije koje ozbiljno ulažu u ljude, proizvodnju i partnere mogu da stvore kvalitetan proizvod, koji ispunjava najviše zahteve potrošača, razvija tržište i otvara vrata za izvoz“ Beograd, 11.02.2015 – Okrugli sto „Kvalitet kao sredstvo za postizanje liderske pozicije na tržištu“ na kom su učestvovali predstavnici Ministarstva trgovine,…

Kvalitetom do liderske pozicije na tržištu

Beograd, 9.2.2015. – Kvalitet proizvoda postaje sve češča tema u srpskoj javnosti, kako široj tako i stručnoj. Sve je prisutniji stav da su prozvodi na domaćem tržištu nižeg kvaliteta nego u zemljama u okruženju, pa se postavlja pitanje kako se postiže kvalitet koji nije samo zadovoljavanje osnovnog standarda tržišta i kako na kvalitet gledaju proizvođači,…

U Kragujevcu proizvodnja tosta za celu Srbiju

Kragujevac, 5.2.2015. – Posle tri meseca od preuzimanja većinskog paketa akcija kragujevačkog Žitoprodukta od strane Don Don-a, u ovom pogonu su se desile krupne promene. Ivana Pavlović, rukovodilac proizvodnje u Žitoproduktu, ističe da je najviše promena pretrpeo sam pogon, ali naglašava i uvođenje novog asortimana. „Zbog dotrajalosti, jedna tunelska linija za proizvodnju osnovne vrste hleba…

ULAGANJA U NAJVEĆI PEKARSKI POGON U NIŠU NASTAVLJAJU SE I U 2015.

Niš, 3. februar 2014 – Kompanija Don Don je u julu prošle godine postala vlasnik većinskog paketa akcija niškog Žitopeka, i tada su najavljena velika ulaganja u revitalizaciju i modernizaciju pogona, ali i širenje asortimana  i društveno odgovorno poslovanje. Emil Tanackov, direktor proizvodnje „Žitopeka“, kaže da se u protekloj godini radilo naporno da bi se…

Bira se najbolji pekarski tim Srbije

U Lesaffre Pekarskom centru u Beogradu 29. i 30. januara 2015. će biti održano kvalifikaciono takmičenje za izbor pekarskog tima koji će po prvi put predstavljati našu zemlju na Louis Lesaffre Coupe internacionalnom takmičenju pekara. U kvalifikacionom takmičenju kompaniju Don Don će predstavljati tridesetsedmogodišnji Duško Nadlački, pekar u proizvodnoj jedinici Zrenjanin koji ima 17 godina…