O NAMA

Naš najvažniji cilj je da osluškujemo potrebe potrošača i da na njih odgovorimo pekarskim proizvodima vrhunskog kvaliteta.

Kompanija Don Don posluje u Srbiji od 2008. godine i od tada je, stalnim ulaganjima proširila svoje poslovanje na ceo region.

Raspolažemo proizvodnim pogonima širom Srbije: Pančevo, Subotica, Novi Sad, Zrenjanin, Pudarci, Jakovo, Leskovac, Kraljevo, Kragujevac, Paraćin, Velika Plana, Niš i Zaječar.

Za skladištenje žita i mlevenje pšenice koristimo 2 mlina – u Feketiću i Zrenjaninu.

U našim pekarama dnevno se proizvede preko 300 000 svežih vekni, a smrznuti program ima jedan od najvećih proizvodnih i skladišnih kapaciteta na Balkanu.

Osim u Srbiji, poslujemo i na tržištima Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Grčke, Bugarske, Rumunije, Mađarske, Austrije, Slovačke, Češke, Nemačke i Poljske.

Zajedno sa proizvodnjom u Sloveniji, gde u sastavu Don Dona posluje i najveća slovenačka pekara Grosuplje, pekara u Kranju i u Crnoj Gori u Danilovgradu, danas ima više od 2000 zaposlenih.

U našem proizvodnom pogonu u Kragujevcu nalazi se najsavremenija fabrika tosta na Balkanu. Tostom iz Kragujevca snabdevamo ceo region. Tost Tvojih 5 minuta priprema se od pažljivo odabranih sastojaka, koji su kombinovani sa prirodno fermentisanim pšeničnim kiselim testom, brašnom od najfinijih sorti žitarica, bez aditiva i konzervansa. Prilikom pravljenja receptura tosta objedinili smo znanja tehnologa i savremene uslove proizvodnje. Kvalitet proizvoda prepoznali su kupci tržišta EU i regiona i nalazi se na policama stranih i domaćih trgovinskih lanaca.

U proizvodnom pogonu Niš smo otvorili najsavremeniju fabriku somuna, jedinstvenu te vrste u regiji, koja snabdeva i tržište Srbije i region. Proizvodnja somuna je u potpunosti automatizovana, što omogućava velike kapacitete.

Posebno smo ponosni na nov proizvodni pogon u Novom Sadu. Najvažniji cilj ulaganja u novi proizvodni pogon jeste proizvodnja kvalitetnih, standardizovanih proizvoda, napravljenih na automatskim linijama uz primenu najviše bezbednosti i najboljeg kvaliteta sirovina.

Politika kvaliteta

Politika kvaliteta i bezbednosti hrane sastavni je deo ukupne poslovne politike DON DON D.O.O. U želji da se neprestano razvijamo i unapređujemo kvalitet naših proizvoda, ostvarimo visoko prepoznatljivu robnu marku i liderstvo na tržištu, da razumemo i ispunimo potrebe i očekivanja naših kupaca i svih zainteresovanih strana, kao i da postanemo partner od poverenja, opredelili smo se za uspostavljanje efektivnog i efikasnog sistema upravljanja kvalitetom i bezbednošću hrane. Ovo opredeljenja zahteva najviši kvalitet i bezbednost proizvoda, njihovo stalno usavršavanje i uvek i potpuno ispunjavanje specificiranih zahteva, zahteva zakona i propisa i prilagođavanje zahtevima sve većeg broja korisnika i stalno poboljšavanje i efikasnost sistema menadžmenta kvalitetom i bezbednošću hrane.

Zadatak Rukovodstva je da planiraju i postavljaju dostupne i merljive ciljeve u svim organizacionim delovima, da stalno kontrolišu dostignuto i postavljaju više zahteve. Rukovodstvo će sve svoje napore usmeriti da se savremenim tehnološkim rešenjima i opremom, dobrom organizacijom, efikasnim sistemom obezbeđenja kvaliteta, stručnim i sposobnim kadrovima, ostvari kvalitet i bezbednost proizvoda po zahtevima naših i međunarodnih zakona i propisa i posebnim zahtevima kupaca uz isporuku u pravo vreme i u traženoj količini.

Od naših dobavljača i partnera očekujemo pristup koji podrazumeva integritet i pravednost, da u poslovnom odnosu ostvarimo snažan partnerski odnos kako bi poboljšavali kvalitet i bezbednost proizvoda na efikasan način. Istu predanost mi iskazujemo u odnosu prema našim kupcima.

Naš se uspeh zasniva na našim zaposlenima. Svakom zaposlenom će se omogućiti da upozna svoje radne obaveze i odgovornosti, da se usavršava u svojoj struci i napreduje u skladu sa svojim mogućnostima i pokazanim rezultatima u radu. Razvijamo program obuke i timski rad koji su ključni za uspešno sprovođenje tih standarda i za postizanje izvrsnosti i konkurentnosti.

Zalažemo se za ekološki održive poslovne principe. Svesni smo da ćemo poštovanjem načela o očuvanju sredine u kojoj poslujemo doprineti zdravijem i kvalitetnijem životu. Poštovanje svih zakona i propisa u oblasti životne sredine je temelj na kojem gradimo naš učinak u zaštiti prirode, te težimo minimaliziranju otpada na najmanju meru i rizika za životnu sredinu u celini.

Rukovodstvo će stalno preispitivati i unapređivati politiku kvaliteta i bezbednosti kako bi razvoj i poslovanje bilo u skladu sa najvišim zahtevima domaćih i međunarodnih standarda. Samo ovakvim kontinuiranim obezbeđenjem kvaliteta i bezbednosti proizvoda i usluga imamo stalno povećanje zadovoljstva korisnika naših proizvoda

Menadžment kompanije

Ljudi koji vode Don Don postavljaju ciljeve u skladu sa načelom kvaliteta. Naš imperativ je poštovanje standarda, normi i uputstava, a naša najveća nagrada jesu kupci i potrošači koji pepoznaju naš trud, uživaju u našim proizvodima, i ukazuju nam poverenje svakog dana.

Članovi menadžmenta za Srbiju:

Ljiljana Lučić
Izvršni direktor

Srđan Starčević
Izvršni direktor

Ljiljana Savić
Direktor kontrole kvaliteta

Goran Latinčić
Zamenik direktora privrednog društva za komercijalne poslove

Dragana Pešić
Direktor nabavke

Danka Milivojević
HR direktor

Zoran Glušac
Direktor logistike

Snežana Jakovljević
Rukovodilac finansija i računovodstva

Bojan Obradović
Direktor IT sektora

Vanja Vujadinović
Rukovodilac administracije

Čedomir Mrkić
Direktor proizvodnje

Srđan Brcanski
Direktor marketinga i razvoja

Šta potrošači
KAŽU O NAMA?