Niš, 4. mart 2015 Od 1. decembra, kada je kompanija Don Don započela humanitarnu akciju „1 dinar za inkubator“ prikupljeno je skoro milion dinara, i na taj način obezbeđen je novac za kupovinu inkubatora za odeljenje neonatologije u Nišu. Akcija će biti produžena do kraja marta, kako bi se prikupila dodatna sredstva za drugu medicinsku opremu, neophodnu za kvalitetnije zbrinjavanje najmlađih pacijenata.

„Ponosni smo na akciju koju smo organizovali na inicijativu Grada i KC Niš, a uz pomoć svojih potrošača u Nišu. Hleb je od samog nastanka bio simbol života, što smo potvrdili i u ovoj našoj akciji. Hvala svim Nišlijama koji su izborom Žitopekovog hleba učestvovali u prikupljanju sredstava za kupovinu inkubatora neophodnog odeljenju neonatologije. Nastavljamo akciju i tokom marta, da bismo prikupili još sredstava za dodatnu opremu “ – izjavio je Milan Todorović, generalni direktor pogona Žitopek.

Dečijoj klinici za interne bolesti niškog Kliničkog centra nedostaju razni aparati za jedinicu intenzivne nege, zbog čega je u kompaniji Don Don odlučeno da se akcija produži do kraja marta. Od decembra prethodne do kraja marta ove godine u okviru akcije “1 dinar za inkubator” kompanija Don Don odvaja po dinar od svakog prodatog belog i belog rezanog Žitopekovog hleba, a dodatno prikupljena sredstva usmeriće se u kupovinu dodatne opreme za odeljenje neonatologije.