Niš, 3. februar 2014 Kompanija Don Don je u julu prošle godine postala vlasnik većinskog paketa akcija niškog Žitopeka, i tada su najavljena velika ulaganja u revitalizaciju i modernizaciju pogona, ali i širenje asortimana  i društveno odgovorno poslovanje.

Emil Tanackov, direktor proizvodnje „Žitopeka“, kaže da se u protekloj godini radilo naporno da bi se ostvarili zacrtani ciljevi, a u ovoj godini najavljuje povećanje proizvodnje i uvođenje novog asortimana.D

„U protekloj godini potpuno smo rekonstruisali pogon peciva, proširili  rampe, proizvodni i magacinski prostor, postavili  tri nove roto peći. Trenutno se radi i na proširenju rampe magacina hleba zbog povećanja proizvodnje linijskog hleba.

Radi se i na izradi novog sistema za odvajanje kondenzata iz tunelskih peći, poslovi na lokalizaciji grejanja, sanacija vodovodne mreže, a sve u cilju optimizacije troškova. U planu nam je i rekonstrukcija kotlarnice „ ističe Tanackov.

Nova godina će u niški gigant doneti proširenje kapaciteta za proizvodnju i nov asortiman. Prema rečima Tanackova, u planu je povećanje proizvodnje dnevno svežih specijalnih vrsta hleba, dnevno svežeg linijskog hleba, kao i uvođenje novih vrsta proizvoda u smeni finalizacije.

„Činimo sve da ispunimo svoja obećanja. Povećali smo proizvodnju, a svakoga dana se u našem pogonu utroši gotovo 25 t brašna. Pogon koji je do pre pola godine grcao u dugovima danas radi punim kapacitetima, a širenje proizvodnje otvoriće nova radna mesta. „Žitopek“ je bio tu da pomogne poplavljenim područjima, a trenutno smo i deo akcije „1 dinar za inkubator“  koju su inicirali Grad Niš i Klinički centar. Od svakog  prodatog belog i belog rezanog hleba iz našeg pogona odvajamo po dinar za kupovinu inkubatora za odeljenje neonatologije, a do sada smo prikupili pola miliona dinara“, ponosno ističe Tanackov.

Tanackov za kraj poručuje da je ovo samo prva velika akcija Žitopeka, i da se nada da će u budućnosti ovakvih akcija biti više. Ujedno se zahvalio svim Nišlijama koji učestvuju u ovoj akciji koja ima za cilj da najmlađim Nišlijama olakša početak.