Recept za uspeh su kvalitet i ulaganja

Uoči predsojećeg 3. FMCG Summit Beograd koji organizuje časopis Instore, na kojem će govoriti o tržišnim potencijalima industrije robe široke potrošnje, Aleš Mozetič, predsednik Uprave Don Don doo opisuje početke kompanije i govori o planovima za budućnost. Utorak, 8.11.2016.  Izvor: InStore magazin Aleš Mozetič Preduzeće Don Don poslovanje je započelo u Metliki pre dvadesetak godina…

Bakina kuhinja – bakin kolač vafli

Potrebno je: 300 gr brašna 100 gr šećera 1/2 praška za pecivo 1 vanilin šećer 2 jaja 100 ml. mleka korica limuna Priprema: Razbiti i izmutiti jaja, dodati šećer, vanilin šećer, koricu limuna, mleko i ulje i brašno pomešano sa praškom zapecivo. Dobro umutiti glatko testo. Zagrejati kalup za pečenje galeta i peći u njemu…

Bakina kuhinja – kolač sa šljivama

Potrebno je: 3 jaja 2 šoljice brašna 2 šoljice griza 1 šoljica ulja 1 čaša jogurta 2-3 šoljice šećera malo cimeta 1 vanilin šećer 1 prašak za pecivo 1/2 kg šljiva 1 kašika kakao korica limuna Pleh preomera 32 sm. Priprema: Umutiti belanca sa šećero u čvrst šne dodati žuimanca, brašno sa pomešanim praškom za…

Bakina kuhinja – puslica kraljica torti

Potrebno je: 10 komada jaja 250 gr margarina sok od 1/2 limuna 300 gr. oraha 500 gr šećera Priprema:  Od belanaca umutiti 2 kore, svaku koru mutiti sa 200 gr. šećera u koju ste dodali po 1-2 kašike soka od limuna Mutiti oko 5 minuta dok se ne dobije čvrst šne koji ne pada sa…

Bakina kuhinja – kifle sa feta sirom

Potrebno je: 600-700 gr brašna 30 gr kvasca 100 gr. margarina 1/2 praška za pecivo susam i semenkice 1 kašika šećera so 3 jaja 200 gr. feta sira 100 gr ulja 1 kiselo mleko Priprema. Kvasac rastvoriti u malo mleka i dodati šećer. Kad se istopi dodati 2 jaja i malo izmutiti žicom. Mleko smlačiti…

Godinu dana od preuzimanja Pekare Grosuplje

18.10.2016, Beograd / Grosuplje – “Kupovinom Pekare Grosuplje dobili smo veći prihod, veći udeo na tržištu, tehnologiju, nove proizvode, ali što je za nas od velikog značaja – znanje i stručnost koje imaju tamošnji zaposleni. Prošle godine smo imali prihod oko 65 miliona evra, ove godine planiramo oko 90 miliona evra. Rast možemo zahvaliti preuzimanju…

HLEB U OBLIKU SRCA ZA MALIŠANE IZ ZVEČANSKE

Beograd, 14.oktobar 2016 – Povodom obeležavanja Svetskog dana hleba, kompanije  Lesaffre i DonDon obradovale su svežim pecivom mališane iz Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj i tom prilikom ovoj ustanovi uručili nesvakidašnji hleb u obliku srca. Ovaj specijalni poklon pripremili su, uz pomoć profesionalnih pekara, mališani nižih razreda beogradskih osnovnih škola, u…

Novi kontigent donacija za ustanove u Zrenjaninu

U susret obeležavanju Svetskog dana hleba, kompanija Don Don je obradovala zaposlene u Zrenjaninskoj bolnici i štićenike osnovne škole za decu ometenu u psihofizičkom razvoju 9. maj, uručivši im novi kontigent smrznutog peciva. Kompanija Don Don već godinama donira proizvode zrenjaninskoj bolnici i na godišnjem nivou to iznosi 500 kg smrznutog peciva, dok je saradnja…

Bakina kuhinja – rezanci za rogačem i sirom

Potrebno je: Kuvani rezanci domaći 200 gr. sira 100 gr rogača šećer malo ulja Priprema: Skuvati domaće rezance procediti . Ugrejati malo ulja i preliti preko rezanaca. Podeliti rezance  na pola u jedne staviti drobljen sir, a u druge rogač i šećer. Sve izmešati  i služiti po izboru . Prijatno!

Bakina kuhinja – punjene zapečene palačinke

Potrebno je: 1/2 l mleka 200 gr. brašna  ulje 100 gr griza 1 pavlaka 200 gr sira 7 jaja  100 gr.kačkavalja Razlupamo dva jaja žicom dodamo malo ulja i  malo mleka ( oko 300 ml.), a zatim brašno dobro izmutimo bez grudvica i pečemo palačinke .U činiju razbijemo 2 jaje dodamo pavlaku i sir. Razmutimo…