Zrenjanin, 1. april 2015 – Otkako je Don Don zakupio proizvodne kapacitete Žitoprodukta i mlina do sada je neprestano ulagano u širenje poslovanja, opremu, tehnologiju i osposobljavanje dotrajalih kapaciteta. „Zadovoljni smo dosadašnjim poslovanjem i ovi poslednji događaji nemaju posledica za naše planove. Do sada smo unapredili asortiman i povećali kapacitet mlina, iz kog se snabdevaju i ostali pogoni Don Dona na severu zemlje,“ kaže Branko Kovačević iz Žitoprodukta.
„Osim što se brašnom iz našeg mlina snabdevaju i drugi pogoni u sistemu Don Dona, ovaj pogon je važan i zbog organizacije proizvodnje i otkupa visokokvalitetne sorte pšenice, čime se obezbeđuje proizvodnja kvalitetnijeg brašna. U Žitoproduktu naši tehnolozi ispituju kvalitet brašna i rade na unapređenju svih sastojaka za proizvodnju hleba,“ naglašava Kovačević.
U Žitoproduktu je posle deset godina obnovljena proizvodnja kilogramskog brašna, a počela je i proizvodnja brašna za izvoz za Sloveniju. Don Don ove godine planira nova ulaganja u obnovu dotrajale opreme, u postojeću infrastrukturu, kao i dalje razvijanje proizvodnih tehnologija i receptura, koje omogućavaju primenu svetskih trendova u proizvodnji brašna. Inače, u Žitoproduktu se redovno rade sva ispitivanja i kontrole vezane za ekologiju (buka, vazduh i praškaste čestice).