Leskovac, 17. mart 2015 – Otkad je pre 4 godine promenila vlasnika, pekara Zlatni Pek može se pohvaliti stabilnim poslovanjem, višim kvalitetom proizvoda, ali i zadovoljnim radnicima. Kvalitet i bezbednost proizvoda su oduvek bili načelo poslovanja kompanije Don Don, pa je tako u pekari Zlatni Pek, kao i u svim pogonima u kojima kompanija posluje širom Srbije, uveden novi sistem poslovanja, po najvišim HACCP i ISOO standardima.

„Savremenim tehnološkim rešenjima i opremom, dobrom organizacijom, efikasnim sistemom obezbeđenja kvaliteta, stručnim i sposobnim kadrovima, podigli smo kvalitet i bezbednost proizvoda u skladu sa zahtevima naših i međunarodnih zakona i propisa, ali i zahtevima kupaca, uz isporuku u pravo vreme i u traženoj količini“ – izjavio je Jovan Jovanović, upravnik pekare.

„Don Don konstatno ulaže u obnovu i unapređenje svih proizvodnih pogona, a to su Fidelnika u Subotici, Žitoprodukt u Zrenjaninu, Žitopek u Nišu, AD Pekarstvo u Kraljevu i Žitoprodukt u Kragujevcu, pa u skladu sa poslovnom politikom kompanije očekujemo nova ulaganja i u Leskovcu“ dodao je Jovanović.

Pekara Zlatni Pek je otvorena novembra 2000. godine, a u sastavu kompanije Don Don posluje od februara 2011. Proizvodi se oko 26.000 jedinica dnevno, a hlebom se snabdevaju tržišta Leskovca, Vlasotinca, Medveđe, Lebana, Bojnika, Vranja, Bujanovca, Vladičinog Hana i Surdulice. Pekara trenutno zapošljava 29 radnika. Kao odgovorna kompanija, Don Don i Zlatni Pek pomažu i lokalnoj zajednici učešćem na lokalnim manifestacijama i doniranjem proizvoda ugroženim socijalnim grupama u ovom gradu.