Niš, 8. april 2015 –Kompanija Don Don, lider u proizvodnji hleba i pekarskih proizvoda, danas je uručila opremu odeljenju neonatologije Kliničkog centra Niš. U okviru akcije “ 1 dinar za inkubator“ koja je trajala od 1. decembra prošle godine do kraja marta ove godine, prikupljeno je 1.148.364 dinara, od kojih su kupljeni Drager inkubator i infuziona pumpa.

„Želeo bih da se zahvalim svima koju su našu humanitarnu akciju podržali i omogućili da zajedno učinimo nešto za odeljenje nenonatologije i olakšamo prve dane onima kojima je to neophodno. U akciji je učestvovalo  386 objekata, a tokom četiri meseca trajanja akcije prikupili smo preko milion dinara, što je bilo dovoljno za kupovinu inkubatora i infuzione pumpe“ – izjavio je Miloš Marković, brend menadžer u kompaniji Don Don i vođa projekta.

„Drago mi je što smo bili deo jedne ovako plemenite akcije, koja je probudila solidarnost naših sugrađana. Zahvaljujući  njima i kompaniji Don Don, odeljenje neonatologije je dobilo još jednu sigurnu kuću za najmlađe, koja će im obezbeditit siguran životni start. Moram da napomenem i da je baš jutros procurio jedan od naših inkubatora, tako da je donacija zaista stigla u pravom trenutku“ – rekla je na konferenciji dr Emilija Golubović, načelnica Neonatološkog odeljenja KC Niš

Saša Živić, zamenik gradonačelnika Niša, zahvalio se kompaniji Don Don i pogonu Žitopek na pokazanoj inicijativi i animiranju sugrađana za učešće u akciji. On je takođe istakao da se grad u više navrata javljao kao inicijator različitih humanitarnih projakta, i da zna koliko je teško i koliko ovakve donacije znače. „Grad je više nego zahvalan svim preduztnicima zbog društvene odgovornosti i nadam se da će se ovakve akcije nastaviti i u narednom periodu.“ – dodao je Živić.

„Žitopek zahvaljuje svim građanima Niša, koju su direktno odvajali po dinar za svoje buduće sugrađane i komšije. Iako je prvobitno planirano da akcja traje tri meseca, do kraja februara, produžili smo je i na mart, kako bi se nabavila i dodatna oprema u vidu infuzione pumpe, koja će novorođenim bebama omogućiti veću sigurnost„ zaključo je Milan Todorović, generalni direktor Žitopeka.

Kompanija Don Don je u julu prošle godine postala većinski vlasnik pogona Žitopek, čime je postala deo niškog poslovnog okruženja. Ova humanitarna akcija je jedan od projekata koji je Don Don sproveo na teritoriji Niša, kako bi dodatno učvrstio odnose sa lokalnom zajednicom, ali i dao pozitivan primer ostalim kompanijama.