Kragujevac, 27. oktobar 2015  – Godinu dana od preuzimanja kragujevačkog Žitoprodukta, kompanija Don Don je ispunila sva svoja obećanja vezana za ovaj pogon – proizvodnja je podignuta, proširen asortiman proizvoda, povećan broj zaposlenih i remontovana dotrajala oprema. Don Don je renovirao stare maloprodajne objekte Žitoprodukta, a u planu je i otvaranje novih u Kragujevcu i okolini, što će stvoriti uslove za dodatna radna mesta.

„Veoma mi je drago što posle godinu dana rada i ulaganja, mogu da kažem da su svi postavljeni ciljevi ispunjeni. Proizvodnja hleba je podignuta sa 20.000 na 40.000 vekni dnevno, krenuli smo sa proizvodnjom dvopeka, a u remDSC01173ont mlina je uloženo više od pola miliona evra, tako da je Kragujevac postao centar za snabdevanje svih pogona iz sistema Don Dona južno od Kragujevca. U sam pogon, razvoj tržišta i razvoj postojećeg asortimana uloženo je milion evra, kontinuinirano se radi i na unapređenju maloprodaje i “Žitoproduktovih” maloprodajnih objekata u Kragujevcu “ izjavio je Bojan Aleksić, zamenik direktora Žitoprodukta.

Kragujevac je početkom februara postao centralni pogon u sistemu Don Don-a za proizvodnju tost hleba, kojim se od sada iz Žitoprodukta snabdeva celo tržište Srbije. U pogonu se trenutno proizvodi 16.000 komada tost hleba dnevno, a krenula je i proizvodnja dvopeka.

„Zadržali smo osnovne i specijalne vrste hleba, kao i burek, a uveli smo proizvodnju novih vrsta tost hleba, dvopek, specijalne sveže i specijalne pakovane hlebove za čiju proizvodnju se utroši ukupno 20t brašna dnevno, umesto nekadašnjih 13t. Takođe, sa početkom proizvodnje nove kategoprije tost hleba, povećan je broj zaposlenih, pa pogon trenutno zapošljava 100 ljudi“ dodaje Aleksić.

Kragujevac je sada centar proizvodnje tosta i dvopeka za čitav region. Iz kompanije poručuju da su za to zaslužni poštovanje kragujevačke pekarske tradicije i kontinuinirano ulaganje u brend, te da će sa ovom praksom nastaviti i u narednom periodu.

U novembru će  „Žitoprodukt“ otvoriti dva nova maloprodajna objekta, u Glavnoj ulici i u naselju Beloševac. Do kraja godine u planu je širenje maloprodaje u Jagodini, Ćupriji i Paraćinu.

U okviru svog društveno odogovornog poslovanja „Don Don“ pomaže brojne ustanove među kojima su prihvatilišta, škole, domovi i drugo. U okviru brige za sve lokalne sredine u kojima je prisutna, Don Don konstantno donira selektovane ustanove gradova u kojima posluje, a u Kragujevcu posebno neguje saradnju sa Crvenim krstom, podržavajući različite akcije donacijom svojih proizvoda.