Kompanija “Don Don” Srbija uputila je Dečijem odeljenju zrenjaninske bolnice vrednu donaciju od 50 kilograma zamrznutog peciva koje će se redovno isporučivati u toj količini svakog meseca, u narednih godinu dana.

– Našu ideju pokrenuo je Zrenjaninac Saša Milivojev, inače radnik naše kompanije u pogonima Žitoprodukta, koji je honorar od svoje knjige pesama poklonio ovom odeljenju. Taj gest je zapravo bio poruka da svako od nas može da uradi nešto da bi se neki drugi ljudi osećali bolje. Mi smo presrećni što takvog čoveka imamo u našim redovima. Nadam se da ćemo ovom donacijom mališanima olakšati boravak na ovom odeljenju, koji bismo voleli da bude što kraći, rekla je Aleksandra Đurišić.

Proizvodi koje će kompanija Don Don isporučivati pripadaju njihovom brendu “Tvojih 5 minuta”, na tržištu prepoznatljivom po bogatom izboru svežeg i zamrznutog peciva.

don don donacija Kompanija Don Don uputila vrednu donaciju Dečijem odeljenju

Predstavnici kompanije “Don Don” Aleksandra Đurišić i Saša Milivojev i Dr Ljiljana Kitaresku

Načelnica Pedijatrijske službe Opšte bolnice “Đorđe Joanović”, doktorka Ljiljana Kitaresku, zahvalila se u ime celog odeljenja na ovoj nesvakidašnjoj i  značajnoj donaciji. Kao endokrinolog koji veliki segment svog rada posvećuje dečijoj ishrani, doktorka Kitaresku kaže da će pecivo biti od velike koristi u piramidi ishrane koja se izuzetno poštuje na tom odeljenju.

– Deca jako vole peciva i ovom donacijom koja će ukupno iznositi 600 kilograma, mi ćemo samo dobiti na kvalitetu njihove ishrane. U ime te dece, roditelja i celog odeljenja, zahvalili bismo se što su i kompanija i njen radnik Saša Milivojev videli u nama mesto kojem su poželeli da pomognu.

Donatori su najavili da će i ubuduće pokazivati društvenu odgovornost na ovaj način i uputiti pomoć još nekim ustanovama u Zrenjaninu.

 

Izvor: www.ilovezrenjanin.com