Zrenjanin 18. jul – Sledeći svoju opredeljenost da pomaže sve lokalne zajednice u kojima je prisutna, kompanija Don Don, u čijem sastavu posluje i zrenjaninski Žitoprodukt, uručila je danas u saradnji sa Bankom hrane novi kontigent donacije ustanovama u ovom gradu. Nešto više od tone peciva donirano je Opštoj bolnici u Zrenjaninu, Školi za decu ometenu u psihofizičkom razvoju „9. maj“ i humanitarnom udruženju Duga.

„Zahvaljujući Don Donu i drugim kompanijama koje neguju kulturu davanja i donatorstva, olakšan je rad mnogih ustanova koje zbrinjavaju najugroženije grupe stanovništva. Prema zvaničnoj statistici preko 26% stanovništva Srbije živi u riziku od siromaštva, dok 8,9% ne može da ispuni osnovne životne potrebe. Glad predstavlja najteži oblik siromaštva, stoga nam je ova vrsta donacije u hrani dragocena. Nadam se da ćemo saradnju sa Don Donom nastaviti i u budućnosti, kako bismo zajedno pomogli što većem broju onih kojima je to najpotrebnije“ – izjavila je Mila Blažić ispred Banke hrane Beograd.

U okviru svog društveno odogovornog poslovanja kompanija Don Don kontinuinirano pomaže brojne ustanove među kojima su prihvatilišta za decu i odrasle, škole, domovi u Beogradu, ali i u svim lokalnim sredinama u kojima posluje. U Zrenjaninu kompanija pomaže rad pedijatrijske službe Opšte bolnice, ali i drugih ustanova kojima je pomoć potrebna, a svoju humanitarnu misiju nastaviće i u narednom periodu.