U akciji „1 dinar za inkubator“ tokom prvih dvadeset dana prikupljeno je 204.392 dinara. Od decembra do kraja februara naredne godine u okviru akcije “Dinar za inkubator” kompanija Don Don će odvajati po dinar od svakog prodatog belog i belog rezanog Žitopekovog hleba kako bi se prikupila sredstva za kupovinu inkubatora za odeljenje neonatologije.

 

Dečjoj klinici za interne bolesti niškog Kliničkog centra nedostaju razni aparati za jedinicu intenzivne nege, kao što su aparati za potporu disanja ili aspiratori, ultrazvučni aparati, ali i bolnička posteljina.

 

„Mi smo klinika koja ima najstariji rendgen aparat u regionu, a pokrivamo veliku teritoriju, tako da nam je nov aparat te vrste neophodan. Zahvaljujući angažovanju i dobroj voji kompanije Don Don dečija klinika dobiće nov inkubator, ali potrebno je nam je više od toga.“ – ističe dr Emilije Golubović, direktorka Dečije klinike u Nišu.

 

Pozivamo sve Nišlije da se, ukoliko još uvek nisu priključe akciji, kako bismo zajedničkim snagama obezbedili sredstva za kupovinu opreme neonatološkom odeljenju Kliničkog centra u Nišu. Ovaj humanitarni projekat se realizuje na inicijativu Grada Niša i Kliničkog centra Niš.