Kragujevac, 21. maj 2015  – Kompanija Don Don, lider u prozvodnji hleba i peciva u Srbiji, ove godine ulazi u osmu godinu uspešnog poslovanja, tokom kojih je uložila gotovo 50 miliona evra u Srbiju i region.

Za kratko vreme kompanija je postala apsolutni lider u industrijskom pekarstvu, a u njenim pogonima na dnevnom nivou se proizvede oko 350.000 vekni različitih vrsta hleba. Osim u segmentu pekarstva, Don Don je proširio poslovanje i na segment mlinarstva, u okviru kog mlinovi u Zrenjaninu i Kragujevcu melju 400t brašna dnevno.

Primer Don Don-a je i primer da privatizacije, sa strateškim ulaganjima i planiranjima, mogu biti itekako uspešne. Don Don je uspeo da vrati stari sjaj pogonima sa dugom tradicijom ali i brojnim problemima u poslovanju, vraćajući poverenje potrošača u svoje gradske pekare“ – izjavila je Aleksandra Đurišić, PR kompanije.

Don Don sarađuje sa svim velikim proizvođačima sirovina u Srbiji, ali i sa malim proizvođačima pšenice. Tokom sedmogodišnjeg poslovanju u Srbiji, Don Don se pokazao kao pouzdan partner, o čemu svedoči i nagrada Najbolje iz Srbije, koju su Don Donu dodelili potrošači, partneri i stručna javnost. Osim kompanijskih brendova Naše zrno i Tvojih 5 minuta, Don Don je nastavio da neguje lokalne brendove pogona u kojima posluje, ali i da neguje različitosti i specifičnosti asortimana na lokalnim tržištima.

Kragujevac je centralni pogon u sistemu Don Dona za proizvodnju tost hleba, kojim se od sada iz Žitoprodukta snabdeva celo tržište Srbije. Za kratko vreme pogon je dostigao proizvodnju od 15.000 vekni dnevno.  Takođe, povećana je i proizvodnja svih vrsta hleba, a u Kragujevcu se sada proizvodi i beli rezani hleb za čiju proizvodnju nije bilo uslova pre dolaska novog većinskog vlasnika. U Žitoproduktu se sada svakoga dana proizvede oko 50 000 vekni dnevno svežeg, rezanog, pakovanog i tost hleba, a za proizvodnju se utroši oko 15t brašna dnevno– izjavio je Bojan Aleksić, zamenik generalnog direktora Žitoprodukta.

Kompanija poštuje načela društveno odgovornog poslovanja, a svojim donacijama olakšava postojanje mnogim institucijama, školama i domovima za nezbrinutu decu.

Don Don je vlasnik pogona PDM u Pudarcima, većinski vlasnik Žitopeka-Niš i Žitoproduta Kragujevac, a kao zakupac posluje u pogonima „Fidelinka pekara“- Subotica, Leskovac, Pekarstvo AD Kraljevo,  Žitoprodukt Zrenjanin i u pogonu „Jakovo“. Sistem Don Don u Srbiji zapošljava preko hiljadu ljudi i 300 saradnika.