VIK_8867Beograd, 16. oktobar 2014. godine – Povodom Svetskog dana hleba, francuska kompanija Lesaffre, u saradnji sa kompanijom Don Don, obradovala je svežim pecivom mališane smeštene u domovima i centrima za decu bez roditeljskog staranja širom Srbije. Svetski dan hleba tradicionalno se obeležava 16. oktobra, a ove godine mališani iz Beograda, Pančeva, Banje Koviljače, Sremske Kamenice, Bele Crkve, Sombora, Užica, Knjaževca, Niša, Kruševca, Kragujevca, Aleksinca, Vranja, Negotina i Subotice će u nedelji od 13-19. oktobra uživati u ukusima hleba i peciva brenda Tvojih 5 minuta i Naše zrno pripremljenih specijalno za njih.

„Drago nam je što smo uspeli da mališanima iz domova i centara za decu bez roditeljskog staranja omogućimo da uživaju u ukusima pekarskih proizvoda“, izjavio je Miodrag Jelić, izvršni direktor kompanije Lesaffre u Srbiji prilikom posete Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj ulici u Beogradu i dodao „znamo koliko deca vole razne pekarske specijalitete i zato smo odabrali da ovaj naš praznik obeležimo i posvetimo baš njima i na taj način im dan učinimo radosnijim i srećnijim.Nadam se da je ovo samo jedna u nizu akcija koje ćemo sprovesti sa ovim mališanima.“

„Nadam se da će današnja akcija izmamiti osmehe na ovim lepim licima. Sa prijateljima iz kompanije Lessafre želimo da ukažemo na važnost darivanja i volela bih da naš primer slede svi koji bilo kako mogu da pomognu“, rekla je ovom prilikom Aleksandra Đurišić, predstavnica kompanije Don Don.

Hleb kao verovatno jedna od najčešćih namirnica prisutnih za stolom, do samo pre nekoliko godina kod nas se mogao naći tek u par osnovnih oblika. Danas ljubitelji ove namirnice, kako u našoj zemlji, tako i u svetu, mogu uživati u najrazličitijim vrstama, slanog ili slatkog ukusa. Zahvaljujući akciji koju je pokrenula komapnija Lesaffre, u saradnji sa kompanijom Don Don, više od 1600 mališana probaće različite vrste hleba kao i brojne specijalitete od testa.