Beograd, 16.10.2015 – Danas se širom sveta obeležava Svetski dan hleba i hrane. Hleb je duboko utkan u našu kulturu, pogotovo u Srbiji, gde ga jedemo mnogo više nego stranovnici drugih evropskih zemalja. Kompanija Don Don, najveći proizvđač hleba i peciva u Srbiji, tradicinalno obeležava ovaj dan, a ove godine su ga posvetili najmlađima.

Akcija pod nazivom „Hrana je ljubav“ koju je Don Don sproveo u saradnji sa kancelarijom za mlade, posvećena je deci i zaposlenima u Prihvatilištu za decu Beograda. Brojne poznate ličnosti, predstavnici grada i kompanije Don Don delili su Beograđanima pecivo Tvojih 5 minuta, a cilj događaja bilo je skretanje pažnje na decu Prihvatilista i značaj koji ova institucija ima za Grad Beograd i Srbiju.

1707124_Naslovna_vDanijela Stajković, rukovodilac Prihvatilišta za decu, istakla je da su ovakve akcije od velikog značaja za decu, jer su i ona bila uključena u podelu peciva Beograđanima.

„Naša deca su često u prilici da primaju pomoć, a ovo je za njih prilika da i oni nekome nešto daju, i po njihovim osmesima vidite da uživaju u tom osećaju. Želim da zahvalim kompaniji Don Don koja je godinama svakoga dana sa nama, što ima srce za našu decu. Hvala im na ovoj divnoj akciji“, rekla je Stajković.

„Odabrali smo da Dan hleba i ove godine provedemo sa decom. Politika kompanije Don Don je da pomaže ugroženim grupama stanovništva tokom cele godine, a današnji dan je samo povod da ukažemo javnosti na svakodnevne izazove sa kojima se deca i zaposleni u Prihvatilištu suočavaju svakoga dana“, izjavila je Aleksandra Đurišić, PR menadžer kompanije Don Don.

Član Gradskog veća, Dragomir Petronijević,  je istakao da je ovo prilika da se sarađuje sa privatnim sektorom.

„Pored ove akcije, uskoro organizujemo posetu Prihvatilištu za starije osobe. Važno je da radimo zajedno i pomognemo najugroženijima, ali i da ovakvim vidom akcije promovišemo naše privrednike i zajedničku saradnju. Želim da iskoristim priliku i zahvalim se kompaniji Don Don na brojnim humanim akcijama koje su do sada organizovali“, naveo je Petronijević.

U okviru obeležavanja Svetkog dana hleba, kompanija je organizovala i posetu učenika škole za oštećene sluhom – nagluve, Stefan Dečanski svom pogonu u Pudarcima. Učenici osmog razreda, ali i oni koji su se već opredelili za pekarski poziv u okviru svog srednjoškolskog obrazovanja, imali su priliku da se upoznaju sa radom u pekari, da se oprobaju u dekorisanju krofni i počaste se pecivma „Tvojih 5 minuta“.