Beograd 21. septembar 2016 – Više od 250 dece koja dolaze na dve lokacije Svratišta za decu Beograd, od danas će imati užinu na dnevnom nivou, zahvaljujući donatorskom ugovoru koji je ova ustanova potpisala sa kompanijom Don Don, liderom u proizvodnji hleba i pekarskih proizvoda.

„Na dnevnom nivou Svratište poseti 40-50 dece, što je vrlo veliki broj, tako da nam donacija kompanije Don Don mnogo znači. Upravo zbog tog velikog broja naše potrebe za hranom su uvek iznad onoga što smo u mogućnosti da sami obezbedimo. Građani često dolaze u Svratište i pomažu nam. Nadamo se da će nastaviti da nas posećuju i da misle na nas. Mleko i mlečni proizvodi, slatkiši, sezonska garderoba, donji veš, čarapice i sredstva za ličnu higijenu su nam uvek potrebni.“ – izjavila je Jasna Bratičević, koordinatorka Svratišta za decu sa ulice Beograd.

Deca u Svratište najčešće dolaze radi zadovoljenja osnovnih potreba za hranom i higijenom. Primarni razlog što deca rade na ulici jeste ekstremno siromaštvo kojem su izložena i moraju da pomažu roditeljima u popunjavanju kućnog budžeta. Kada dete počne da dolazi u Svratište i kada ovde može da jede, da se okupa, da dobije čistu odeću i obuću, školski pribor, automatski se budžet porodice malo rasterećuje.

„Donirali smo Svratište prvi put početkom godine, i tada se rodila ideja o nastavku saradnje na duže staze. Narednih godinu dana na mesečnom nivou ćemo slati neophodne količine peciva, kako bi svako dete iz ove ustanove imalo užinu ili obrok kada se vrati iz škole. Uvek koristimo priliku da pozovemo i druge kompanije koje su u mogućnosti da doniraju, ne samo Svratištu već i drugim ustanovama koje brinu o deci, kako bismo zajedničkim snagama olakšali  njihovo odrastanje“ – dodala je Aleksandra Đurišić, PR menadžer kompanije Don Don.