Beograd 10. septembar 2015 – Kompanija Don Don, lider u proizvodnji hleba i pekarskih proizvoda, danas je Centru za prikupljanje pomoći u Miksalištu uručila prvi kontigent peciva i proizvoda za migrante. Počev od danas Don Don će svakog radnog dana isporučivati po 1.500 kajzerica, a nedeljom 200 vekni hleba. Drugi talas donacija biće usmeren na prihvatni centar za migrante u Subotici. Uručenju donacije prisustovala je i Nada Macura, portparol Hitne pomoći.

„Politika Don Dona je da pomaže najugroženije kategorije stanovništva, pa smo tako odlučili da se priključimo pojedincima, našim komšijama i potrošačima i zajedničkim snagama pomognemo onima kojima je pomoć neophodna. To je i prilika da pozovemo i druge kompanije koje mogu da pomognu da se pridruže, jer ono što je za nas malo, nekima znači sve“ – izjavila je Aleksandra Đurišić, PR kompanije Don Don.

„Kao građanin i humanitarna radnica, neko ko je lekar i ko razume situaciju u kojoj su se ovi nedužni ljudi pronašli, apelujem na sve kompanije i ljude dobre volje da slede primer kompanije Don Don i pomognu koliko mogu. Ne samo vodom nego i hranom, garderobom, pogotovo za decu, deca su najmanje dužna da ispaštaju sve ovo što ih je zateklo. Pokažimo humanost na delu“ – rekla je ovom prilikom Nada Macura, portparolka Hitne pomoći.

Kroz prihvatilište svaki dan prođe 700 do 800 izbeglica kojima su osim osnovnih životnih namirnica neohodna i sredstva za ličnu higijenu, ćebad, garderoba, obuća, oprema za bebe i drugo.

Don Don je obezbedio i peciva u prihvatilištu za migrante u Vojvodini. Iz Fidelinka pekare u Subotici svakodnevno će se isporučivati proizvodi preko Crvenog krsta sa kojim kompanija inače ima lepu saradnju.

U okviru svog društveno odogovornog poslovanja kompanija Don Don kontinuinirano pomaže brojne ustanove među kojima su prihvatilišta za decu i odrasle, škole, domovi i drugo. Kompanija je tokom majskih poplava prošle godine donirala preko 30t hleba i pekarskih proizvoda najugroženijem stanovništvu.