10.12.2015. -U oranizaciji Prihvatilišta za decu Beograd juče je u Skupštini grada održan prvi nagradni konkurs pod nazivom „Snežna čarolija“, na kojem se takmičilo oko 70 mališana.
Deca su se takmičila u izradi najlepše maske, ukrasa, čestitke i pisma za Deda Mraza, a sve učesnke kompanija Don Don je obradovala slatkim Tvojih 5 minuta paketićima.
Beograd, 9. decembra 2015 - Clanovi zirija u Skupstini grada. U Starom dvoru danas je odrzana manifestacija "Snezna carolija" na kojoj se oko 70 malisana takmicilo za najlepsu masku, ukras, cestitku i pismo Deda Mrazu. FOTO TANJUG / MARKO DJOKOVIC / tj

Članovi žirija

„Drago mi je što smo na ovako lep način otvorili sezonu Novogodišnjih i Božićnih praznika. Deca su uživala, a time je ostvarena i naša zamisao da unapredimo pijateljske odnose dece i ustanova kojima je, kao i nama, prioritet dobrobit dece. Posebnu zahvalnost dugujemo svima onima koji su uz nas cele godine, pa tako i danas“ – izjavila je Danijela Stajković, rukovodilac Prihvatilišta i Prihvatne stanice.

 

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević je pozdravila prisutne i rekla da je želja Grada Beograda da se u 2016. godini trajno reši pitanje prostora i adekvatnog kapaciteta gde će boraviti deca Prihvatilišta.
Brojni mališani iz vrtića, osnovnih škola i domova za decu imali su priliku da iskažu svoju kreativnost, a najbolje radove progasio je žiri sačinjen od ličnosti iz javnog života. „Ne postoji ništa što može da zameni sliku nasmejanog deteta sa bojcama u ruci. Kompanija Don Don inače pomaže rad Prihvatilišta, i velika mi je čast što sam danas ovde i što još jednom imamo mogućnost da najmlađima ulepšamo predstojeće praznike pažnjom, druženjem, osmehom i naravno poslasticama koje upotpunjavaju gotovo svačiji praznični ritual“ – dodala je Aleksandra Đurišić, PR kompanije Don Don.
Svečanosti su prisustvovali zamenik gradskog sekretara za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević, Nina Lečić, Ana Štajdohar, Aleksa Jelić, Sara Jo, Vesna Mandić (Fabrika), reli vozač Dušan Borković, Vuk Kostić i drugi.