Dodeljene nagrade za najkreativnije dečije radove

 

Beograd, 12. decembar 2016 – U oranizaciji Prihvatilišta za decu Beograd u Skupštini grada održan je drugi po redu nagradni konkurs pod nazivom „Snežna čarolija“. Više od 300 radova mališana iz oko 20 beogradskih vrtića, osnovnih škola i domova za decu takmičili su se u izradi najlepše maske, ukrasa, čestitke i pisma za Deda Mraza, a sve učesnke kompanija Don Don je obradovala slatkim Tvojih 5 minuta paketićima.

15317731_1763466997260963_8140328812108652417_nNagrade je najuspešnijima dodelili su košarkašica Milica Dabović, glumac Svetislav Bule Goncić, reli trkač Dušan Borković i drugi.

„Jako je značajno što je manifestacija okupila decu iz prihvatilišta, iz predškolskih i školskih ustanova, jer svima njima je zajedničko drugarstvo i solidarnost. Grad se maksimalno trudi da bude deo te priče. Ove godine pokrenuli smo akciju „1000 dana deteta” koja ima za cilj da pomogne i deci i roditeljima, a po prvi put Grad Beograd je izradio i protokol o zaštiti dece ulice– istakla je gradska sekretarka za socijalnu zaštitu, Nataša Stanisavljević.

Manifestacija Snežna čarolija organizovana je u okviru projekta „Pobedi za decu Prihvatilišta“ čiji je cilj prikupljanje novčanih sredstava za preseljenje ustanove u novi i veći dom. Od 2010. godine prikupili smo preko 9 miliona dinara.

„Don Don već duži niz godina ima vrlo lepu saradnju sa Prihvatilištem. Ove godine smo se zaista trudili da pomognemo većem broju ustanova nego inače. Na tom putu stekli smo mnogo novih drugara, ali sa decom iz Prihvatilišta imamo poseban odnos. To su divna deca, i ja uvek koristim priliku da pozovem sve i pojedince i druge kompanije koji mogu da pomognu da podrže rad Prihvatilišta, ne samo u periodu novogodišnjih i božićnih praznika, već tokom cele godine“ – dodala je Aleksandra Đurišić, PR kompanije Don Don.