IMG_4624Kompanija Don Don obeležila je šestogodišnjicu svog poslovanja u Srbiji u predivnom ambijentu  rezidencije ambasadora Slovenije Franca Buta. Tom prilikom je Aleš Mozetič, većinski vlasnik kompanmije Don Don, objavio dokapitalizaciju od strane KJK-a iz Finske, te ulaganja od 20 miliona evra u nove akvizicije, tehnologiju i razvoj novih proizvoda u naredne dve godine.

Kompanija Don Don, lider u proizvodnji hleba i peciva u Srbiji, obeležila je 6 godina uspešnog poslovanja svečanim koktelom u rezidenciji slovenačkog ambasadora. Na svečanosti su prisustvovali ambasador Finske Peka Orpana i ministar trgovine, telekomunikacija i turizma Rasim Ljajić.

Velikom broju poslovnih saradnika, prijatelja kompanije i novinara, prvi se obratio Ambasador Slovenije Franc But koji je izrazio radost što kompanija Don Don posluje u Srbiji sa takvim uspehom. But je naglasio da Slovenija i Srbija neguju dobru poslovnu saradnju te da se nada da će se to nastaviti i u budućnosti. Rasim Ljajić  je čestitao predstavnicima kompanije na uspehu koji su zabeležili u proteklom periodu i poželeo da u Srbiji posluje više ovakvih kompanija. „Srbiji treba više Don Don-ova, ovo je jedan pozitivan primer koji bi svi trebalo da slede“.

Aleš Mozetič, većinski vlasnik kompanije Don Don zahvalio se prijateljima, saradnicima i novinarima, ističući da je uspeh kompanije bio nemoguć bez svih njih. Na svečanosti je objavljena i dokapitalizacija kompanije od strane finskog investitora KJK-a, koji će u naredne dve godine uložiti 20 miliona evra u pekarski biznis. „Ova ulaganja otvoriće više od 500 novih radnih mesta, omogućiće ulaske u nove pogone i nastavak razvoja našeg asortimana. Pozivam vas da svi zajedno nastavimo da beležimo uspehe“, rekao je na kraju Mozetič.

Svečanosti je prisustvovao veliki broj zvanica iz sveta biznisa i medija, koji su posle zvaničnog dela imali priliku da uživaju u asortimanu Don Don-a koji je spreman specijalno za tu priliku, kao i u vinima iz podruma Kabaj koji je ove godine uvršten u 100 najboljih svetskih vinarija.