Beograd, februar 2013. – U kompaniji  Don Don kažu da su svi hlebovi i peciva Tvojih 5 minuta na bazi kukuruznog brašna potpuno bezbedni za upotrebu, i da ne postoji mogućnost prisustva aflatoksina u proizvodima.

Marija Mitković,  razvojni tehnolog u kompaniji Don Don, objašnjava da su proizvođači i dobavljači sirovina na bazi kukuruznog brašna dužni da urade analizu na prisustvo aflatoksina u tim sirovinama. Ukoliko se pokaže da aflatoksina nema, tek tada se daje dozvola za njihov prijem u magacin sirovina Don Don pekare. To je ujedno i garancija da aflatoksina nema u proizvodima Tvojih 5 minuta napravljenih na bazi kukuruznog brašna.

1.februara 2013. poljoprivredni  inspektori  iz odseka za bezbednost hrane pri  Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva I vodoprivrede obišli  su proizvodne pogone kompanije Don Don sa ciljem provere ispravnosti proizvoda na bazi kukuruznog brašna. Nakon uvida u sirovine i analize na odsustvo aflatoksina, sačinjen je zapisnik sa svim pozitivnim rezultatima i mišljenjima. Na kraju, Marija Mitković je istakla da su svi proizvodi Tvojih 5 minuta apsolutno bezbedni i izrađeni uz poštovanje najviših standarda,  a da se analize sirovina na bazi kukuruznog brasna koje potvrdjuju odsustvo aflatoksina mogu svakog trenutka dati na uvid.

Kompanija Don Don nastaviće da obaveštava javnost o bezbednosti i kvalitetu svojih proizvoda.