Beograd, 29. februar 2016 – Prihvatilište za decu i omladinu Beograd je nizom aktivnosti sprovedenih tokom februara meseca obeležilo 58. godinu postojanja. Proslavi koja je tim povodom organizovana u Ustanovi kulture Vuk, prisustvovali predstavnici grada, kao i dugogodišnji prijatelji Prihvatilišta među kojima su Ana Štajdohar, Nina Lečić, Nikola Demonja i drugi.

»Koristim ovu priliku da se najpre zahvalim donatorima, saradnicima, kolegama, centrima za socijalni rad, javnim servisima koji nas podržavaju sve ove godine. Bez vas ne bismo bili ovde gde smo danas. Svi koji prate projekat Pobedi za decu Prihvatilišta znaju koliko dugo se borimo da pokažemo i dokažemo da je ovom gradu potrebno Prihvatilište koje će svakom ugroženom detetu biti dostupno 24 sata. Zahvaljujući našim zajedničkim naporima obezbeđen je novi prostor, upravo ovde na opštini Zvezdara, u kom ćemo moći da pružimo mogućnost mnogo većem broju dece da dobiju pomoć i podršku« izjavila je Danijela Stajković, rukovodilac Prihvatilišta za decu i omladinu.

Nakon zvaničnog dela programa koji su uveličali dečiji bend Pahuljice, hor Slavista, Marko klovn, Ana Štajdohar, KUD Gradimir i gimnastičarke SK Ritam, gosti su se sladili proizvodima Tvojih 5 minuta i Štark, dok su ljubitelji prave turske kafe uživali u Grand Black’n’Easy kafi.