1.12.2014. – Kompanija „Don Don“ najavila je u niškoj Gradskoj kući početak humanitarne akcije „1 dinar za inkubator“ Kliničkom centru u Nišu, koju realizuje na inicijativu Grada Niša i uz pokroviteljstvo Kliničkog centra Niš.

U periodu od 1. decembra 2014. do 1. marta 2015. godine od redovne prodaje hleba u Nišu izdvajaće se novac za kupovinu neophodne opreme Kliničkom centru Niša, odeljenju neodinar_za_inkubator_011214_tw1024natologije. I potrošači će kupovinom Žitopekovog „belog“ i „belog rezanog hleba“, doprineti prikupljanju novca, jer će kompanija odvajati po jedan dinar od ukupne cene hleba za donaciju.

Objekti koji učestvuku u akciji biće označeni posterima, a takođe će i hleb  čijom će kupovinom građani učestvovati u akciji biti označen markicom.

– Najpre, želeo bih da se zahvalim kompaniji „Don Don“ što je pokazala inicijativu i želju da ostavi trag u ovom gradu. Znam koliko često može da bude problem jedan inkubator, jedan respirator, jedan aparat za vantelesnu oplodnju. Koliko malo mašinerije može da odluči o tome da li će jedan život nastaviti da teče. Pomažući neonatologiji i pedijatriji donacijom inkubatora ulažemo u ono u šta je najlepše ulagati, u život. Zbog toga još jednom zahvaljujem svima onima koji su svojim idejama, radom i željom doprineli da započnemo ovu akciju – izjavio je tim povodom Zoran Perišić, gradonačelnik Niša.

Dr Emilija Golubović, direktorka Dečije interne klinike u Nišu zahvalila je gradu i Žitopeku na ovoj akciji. Ona je istakla da inkubator znači jedan prolazni dom za najmlađe, najbolesnije pacijente, dom koji za njih znači život. Samo dva inkubatora u dečijoj klinici u Nišu su mlađa od 10 godina, a novi inkubator samo je prvi na listi opreme neophodne klinici za decu.

Milan Todorović, generalni direktor Žitopeka, podsetio je da je kompanija Don Don u julu ove godine preuzela pekaru „Žitopek“, čime je postala deo niškog poslovnog okruženja i da kroz ovu humanitarnu akciju dodatno želi da učvrsti odnose sa lokalnom zajednicom u kojoj posluje, ali i da da primer ostalim kompanijama i pojedincima koji mogu da pomognu svom gradu.

– Ovo je prvi društveno odgovorni projekat koji spovodimo na teritoriji Niša, i voleli bismo da tu tradiciju održimo i narednih godina – dodao je Todorović.