Beograd, maj 2016 – Republičko sportsko takmičenje učenika oštećenog sluha, čiji je ovogodišnji domaćin beogradska škola za oštećene sluhom – nagluve Stefan Dečanski svečano je otvoreno uz prisustvo pomoćnika ministra u Ministarstvu rada, zapošljavanja i socijalne politike, Vladimira Pešića, zamenika gradskog sekretarijata za sport i omladinu Vladimira Pajića, kao i Aleksandre Đurišić, predstavnice kompanije Don Don koja tradicionalno podržava aktivnosti škole tokom cele godine.

Stefan Dečanski školaU takmičenju koje traje do 22. maja učestvuje 110 učenika iz Niša, Jagodine, Užica, Kragujevca, Novog Sada, Subotice i Beograda, a takmičarske discipline obuhvataju atletiku, košarku, odbojku i fudbal za devojčice i dečake.

“Veliko mi je zadovoljstvo što je naša domaćin 58. sportskih igara učenika oštećenog sluha. Naši učenici se inače takmiče i sa redovnim školama, što je svojevrstan vid inkluzije, Republičko takmičenje je samo šlag na tortu. Takođe želela bih da zahvalim i svim ljudima i kompanijama dobre volje koji su prepoznali naše potrebe i izaši nam u susret što u vidu ustupanja prostora za održavanje igara, što u vidu slatkiša i slaniša za takmičare, kompanija Don Don uvek isprati sve lepe aktivnosti koje škola organizuje” – izjavila je Leposava Petrović, direktorka škole za oštećene sluhom – nagluve Stefan Dečanski.

Takmičenja će se održavati na terenima starog Difa, Partizanovom stadionu, kao i na terenima škole Stefan Dečanski i ovorena su za posetioce.