Beograd, 5. februar 2014 – Kompanija Don Don, lider u industriji pekarstva u Srbiji, obogatila je ponudu Domaćeg hleba i uvela još jedan novitet u kategoriji – Domaći hleb sa mekinjam po tradicionalnoj recepturi. Pravi se ručno od polubelog i belog brašna uz dodatak pšeničnih mekinja, potpuno bez aditiva.
„Važan sastav Domaćeg hleba sa mekinjama bez aditiva jeste polubelo brašno koje je bogato proteinima, mineralima i biljnim vlaknima. Zahvaljujući tome i uz dodatak pšeničnih mekinja, koje imaju veliku nutritivnu vrednost, a takođe su izvor biljnih vlakana, minerala i vitamina, ovaj hleb pruža osećaj sitosti, ubrzava metabolizam i utiče na regulaciju šećera u krvi,“ kaže Jasmina Mitrić, nutricionistkinja u Don Donu.
Domaći hleb ima hrskavu koru i mekanu sredinu, a produžene je svežine jer se pravi na tradicionalan način – ručno, od kiselog testa sa manjim procentom kvasca.
Domaći hleb sa mekinjama Naše zrno od 350 g može se naći na tržištu od 5. februara po ceni od 39.90 dinara.