Kraljevo, 27.1.2015. – Zahvaljujući ulaganjima pojedine segmente proizvodnje, danas su na tržitu Kraljeva prisutni proizvodi kakvih donedavno nije bilo. Pogon radi punom parom, a naše peći se gotovo ne gase. „Poštovanje dobre pekarske prakse i investicije Don Dona u opremu za linijsku proizvodnju, i proizvodnu infrastrukturu, povećali smo proizvodnju i učinili je jednostavnijom, a finalni proizvod kvalitetnijim. Ono što nas najviše raduje jeste to što potrošači prepoznaju kvalitet, i što je svakim danom sve više njih koji nam ukazuju poverenje“, ističe Dragana Škorić, direktorka Pekarstva AD.

Dobre strateške odluke doprinele su povećanju proizvodnje, ali i osvajanjima novih tržišta. Danas se hleb iz Kraljeva nalazi i na trpezama gradova u okruženju, Raška, Čačak i Gornji Milanovac su samo neki od njih. „Svakoga dana u našoj pekari potroši se oko 6 tona svih vrsta brašna, a prodaja naših pakovanih proizvoda beleži konstantan rast. Don Don stalno sprovodi razne vidove edukacije potrošača, a značajna promena u navikama konzumacije hleba prisutna je i u Kraljevu. Potrošači se sve više okreću kvalitetnijim vrstama hleba, koji su nutritivno vredniji i imaju dodatne benefite u odnosu na belu veknu“, ističe Dragana Škorić.

„Kvalitet je najvažnija odlika koja nas razlikuje od konkurencije, zatim uredna isporuka i široki asortiman peciva  specijalnih hlebova. Zato u ovoj godini očekujemo još veći rast proizvodnje i prodaje, kao  i proširenje asortimana, jer je politika Don Dona da neprestano prati nove trendove i zahteve potrošača“, poručuju iz kraljevačke pekare.

Pekarstvo AD prisutno je na mnogim lokalnim manifestacijama, a od septembra 2013. Don Don i Pekarstvo AD doniraju „Sos dečije selo“ u Beranovcu i „Kuću za mlade“ pekarskim proizvodima iz svog asortimana. Takođe, tokom poplava prošle godine iz pogona u Kraljevu snabdevalo se ugroženo stanovništvo u okolnim opštinama, jer kraljevačka pekara jedina bila je funkciji sve vreme u tom području.