15. april 2013. – Povodom zahteva Nacionalne organizacije potrošača Srbije (NOPS) da se zabrani prodaja belog hleba od 450 grama, iz kompanije Don Don saopštavaju da prodaja hleba od brašna tipa 500 manje gramaže od 500 grama nije kršenje Uredbe o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba.

Podsećamo, po ovoj uredbi, proizvodjači hleba su u obavezi da proizvedu i stave u promet hleb od brašna T-500 u količini od najmanje 40 odsto od dnevne proizvodnje svih vrsta hleba i da cena te vekne ne sme biti viša od 48,5 dinara. Ostatak proizvodnje nije obuhvaćen nikakvim uredbama, tako da je moguće da se u maloprodaji pojavi hleb od iste vrste brašna, a manje gramaže.

Kompanija Don Don poštuje ovu uredbu, ali takođe i potrebe svojih potrošača, tako da u svojoj ponudi ima hlebove različite težine. Na deklaraciji svih naših proizvoda jasno je istaknuta gramaža, jer time poštujemo i zakon i naše potrošače. U našoj kompaniji zalažemo se za poštovanje svih uredbi i propisa i u potpunosti podržavamo sankcionisanje onih proizvođača koji pogrešno deklarišu svoje proizvode.

Nenad Đorđević, direktor marketinga i razvoja kompanije Don Don, rekao je danas da se hleb od 450 grama proizvodi „da bi se potrošačima ponudio hleb po nižoj ceni, a u skladu sa njihovim navikama u ishrani“.