Beograd, 22.10.2015. – Kompanija Don Don, lider u proizvodnji hleba i peciva u Srbiji, ove godine je u okviru obeležavanja Svetskog dana hleba organizovala niz aktivnosti, među kojima je i poseta Prihvatilištu za stara i odrasla lica, čije štićenike je obradovala pecivima brenda Tvojih 5 minuta.

Ovu humanitarnu akciju kompanija Don Don je realizovala u saradnji sa gradom Beogradom, a poseti Pihvatilištu za stara i odrasla lica pridružio se i  član Gradskog veća Dragomir Petronijević.

»Ustanovama kakvo je i Prihvatlište za stara i odrasla lica uvek je potrebna pomoć. Humanost je nesebična briga za dobrobit drugih ljudi, ali i način na koji zahvaljujemo na onome što imamo. I za to nije potreban poseban povod. Don Don već godinama pomaže lokalne zajednice u kojima posluje i donira najugroženije grupe stanovništa, što će nastaviti da radi u buduće«, izjavila je Aleksandra Đurišić, PR menadžer kompanije Don Don.

Don Don je na u saradnji sa kancelarijom za mlade na sam Svetski dan hleba, 16. oktobra organizovao akciju »Hrana je ljubav« u okviru koje je Beograđanima deljeno pecivo,  kao  i posetu učenika škole za oštećene sluhom – nagluve Stefan Dečanski sa smera pekarstava svom pogonu u Pudarcima, gde su budući pekari prvi put u jednom proizvodnom pogonu pravili hleb.

U okviru svog društveno odogovornog poslovanja „Don Don“ pomaže brojne ustanove među kojima su prihvatilišta, škole, domovi i drugo. Tokom majskih poplava prošle godine donirano je preko 30t hleba i pekarskih proizvoda najugroženijem stanovništvu. U okviru brige za sve lokalne sredine u kojima je prisutna, Don Don konstantno donira selektovane ustanove gradova u kojima posluje.