IFS sertifikatBeograd, 12- decembar 2013.- Kompanija Don Don, najveći srpski proizvođač hleba i peciva prva je u pekarskoj industriji dobila prestižni IFS (International Food Standard) sertifikat. U vreme kada rastu zahtevi portošača i kada se traži povećana odgovornost prodavaca, dobijanje ovog sertifikada  jasno govori o opredeljenosti Don Don-a za bezbednost i kvalitet proizvoda.

International Food standard – Međunarodni standard za hranu je najviši standard kvaliteta i bezbednosti hrane. Prvi su ga ustanovili nemački i francuski trgovački lanaci sa ciljem da ceo lanac prometa i distribucije hrane učini transparentnijim. IFS standard danas  primenjuju najveći  proizvođači hrane u svetu.

Kvalitet i bezbednost proizvoda su oduvek bili načelo poslovanja kompanije Don Don, a ovo su i osnovni principi IFS-a. Ispunjavanjem uslova za dobijanje IFS sertifikata svrstani smo u najznačajnije i najsigurnije proizvođače hrane na ovim prostorima i u rangu smo najvećih svetskih kompanija“  rekao je Nenad Đorđević, direktor marketinga i razvoja kompanije Don Don.

U Don Don-u kažu da se raduju što je u procesu sertifikacije proizvodni pogon „PDM“ u Pudarcima ocenjen ocenom A – najvišom IFS ocenom.

„Proizvodni procesi na linijama za proizvodnju svih vrsta hleba, peciva i smrznutih testa su ocenjeni najvišom ocenom. To nam kao vodećem proizvođaču u pekarstvu imponuje. Ukratko, dobijanje ovog sertifikata znači da smo u potpunosti uspeli da ispunimo zahteve IFS-a, a to su povećanje bezbednosti i kvaliteta hrane, povećanje zaštite potrošača i obezbeđivanje transparentnosti kroz ceo lanac snabdevanja. Visoka ocena je garancija našim kupcima i potrošačima da su proizvodi Tvojih 5 minuta i Naše zrno bezbedni i kvalitetni, ocenjeni od visokokvalifikovanih i  ovlašćenih ocenjivača“, rekla je Marija Mitković, tehnolog u Don Don-u.

IFS je jedini standard za koji je potrebno obnavljati sertifikat, a ponovne provere vrše se svake godine. Proces akreditacije vrše akreditovana sertifikaciona tela, a osnovna prednost ovog standarda je poverenje, odnosno, mogućnost provere.

„IFS je napravio bazu sertifikovanih organizacija, koja se redovno i sistematski ažurira. Svakome je omogućeno da pristupi bazi i ima uvid u status svakog preduzeća. U praksi, to znači da svaki kupac i potrošač u IFS-ovoj bazi može pronaći sve podatke o Don Don-u, kao i izveštaje sa svih provera obavljenih od strane akreditovanih sertifikacionih tela“, kaže Aleksandra Đurišić, odnosi sa javnošću za Don Don.

U kompaniji Don Don za kraj poručuju da će i u budućnosti nastaviti da unapređuju kvalitet i bezbednost svojih proizvoda, jer je to jedini pravi put do zadovoljnijh potrošača.