Saša Milivojev, pesnik i vozač kompanije Don Don u Zrenjaninu, sav prihod od prvog izdanja svoje zbirke pesama „Prijatelji moga detinjstva“ donirao je Dečjem odeljenju bolnice u Zrenjaninu. Njegov gest obradovao je decu, a zaposlene u bolnici prijatno iznenadio. Od prikupljenih sredstva kupljeni su klima uređaj i igračke za decu.

Njegova inspiracija su priroda i ljudi. „Dok sam na poslu i vozim, u glavi mi se nižu stihovi. Zapišem ih, a kod kuće prenesem u svesku. Pišem pesme o životu, deci, životinjama, prirodi, običajima, radu… Želim da svaka moja pesma ima neku lepu pouku“, kaže pesnik Saša Milivojev. Pesme koje je zapisivao čitao je rođacima, prijateljima, u prodavnicama koje je kao vozač obilazio, a pozitivne kritike i podrška koju je dobio ohrabrile su ga u odluci da piše i štampa knjigdonacija_decije_odeljenje_bolnica_zrenjaninu.

„Naišao sam na odobravanje i pozitivan stav među rođacima, prijateljima i saradnicima, koji su mi i pomogli da svoje misli pretočim u knjigu. Takođe, razumevanje je imala i firma Don Don za koju radim, a koja je pomogla da ova knjiga ugleda svetlost dana. Na svoj dar za pisanje ne gledam kao na alat koji će mi doneti materijalnu korist, na ovom svetu postoje mnoge stvari koje su važnije od materijalnog. Ne postoji ništa lepše i značajnije od dece, ona su najveće blago. Zato sam i rešio da sav prihod od knjige doniram Pedijatrijskom odeljenju bolnice u Zrenjaninu da bi pomogao deci koja se tamo leče, i uneo malo svetlosti u njihova teška detinjstva. I sam sam kao dete boravio tamo“, priseća se Saša Milivojev.

Saša ima još jednu lepu misiju – posećuje vrtiće i pokušava da kroz igru deci prenese ljubav prema pesmi.

„Obilazim vrtiće, poklanjam knjige i držim „pesnički dan“. I tako, kroz igru, napravimo dobru priredbu, u kojoj učestvujemo deca, vaspitačice i ja. Najvažnije je da se lepo provedemo, a da deca čuju poučne pesme i priče. Pričam deci o pozitivnoj, lepoj strani života, pokušavam da u njima negujem onu dobrotu koju imaju, i da u njima probudim osećaj za lepo“, kaže  Saša.

Milivojev i dalje planira da se bavi humanitarnim aktivnostima. Pesama za knjige ima, a prihode od budućih izdanja planira da donira deci i dečjim institutima.

„Plasman i promociju knjiga radim sam, pa se novac sporije prikuplja, ali se sakupi. Zahvalan sam svim ljudima dobre volje koji kupovinom moje knjige i sami daju doprinos donacijama za bolju budućnost naše dece“, ističe Saša Milivojev.  U kompaniji Don Don su ponosni što imaju ovakvog radnika, a planiraju i zajedničke dobrotvorne akcije sa pesnikom Sašom Milivojevim.