Sredinom juna obeležava se godišnjica od kako Pekastvo AD Kraljevo posluje u sastavu kompanije Don Don, najvećeg nacionalnog proizvođača hleba i peciva. Pekarska tradicija Pekarstva i sveže ideje, znanja i investicije Don Don – a brzo su doneli rezultate. U kraljevačkoj gradskoj pekari ističu da su srećni što su potrošači ostali verni svom brendu i prepoznali novi kvalitet.

„ Zaista smo puno radili u protekloj godini, i to nam je donelo opipljive rezultate. Danas su na tržitu Kraljeva prisutni proizvodi kakve do nedavno nismo imali. Pogon radi punom parom, a naše peći se gotovo ne gase. Poštovanje dobre pekarske tradicije i investicije Don Don – a u opremu za linijsku proizvodnju, delilice, sistem za prosejavanje brašna i ventilacioni sistem povećali su proizvodnju i učinili je jednostavnijom, a finalni proizvod kvalitetnijim. Ono što nas najviše raduje je to što potrošači prepoznaju novi kvalitet, i što je svakim danom sve više njih koji nam ukazuju poverenje“, ističe Dragana Škorić, direktorka Pekarstva AD.

Dobre strateške odluke doprinele su povećanju proizvodnje, ali i osvajanju novih tržišta. Danas se hleb iz Kraljeva nalazi i na trpezama gradova u okruženju, Raška, Čačak i Gornji Milanovac su samo neki od njih. U Pekarstvu kažu da imaju u planu osvajanje novih tržišta, a to će,  po njihovim rečima, postići pre svega kvalitetnim proizvodom, ali i negovanjem partnerskog odnosa sa kupcima i potrošačima.

„ Svakoga dana u našoj pekari potroši se oko 6 tona svih vrsta brašna, a prodaja naših pakovanih proizvoda beleži konstantan rast. Don Don stalno sprovodi razne vidove edukacije potrošača, a značajna promena u navikama konzumacije hleba prisutna je i u Kraljevu. Potrošači se sve više okreću kvalitetnijim vrstama hleba, koji su nutritivno vredniji i imaju dodatne benefite u odnosu na belu veknu“, ističe Dragana Škorić.

Pekarstvo AD prisutno je na mnogim lokalnim manifestacijama, a od septembra prošle godine Don Don i Pekarstvo AD doniraju „Sos dečije selo“ u Beranovcu i „Kuću za mlade“ pekarskim proizvodima iz svog asortimana. Dragana Škorić kaže da je ovakav vid saradje sa lokalnom zajednicom neophodan i da ništa nije lepše od pomaganja onima koji su ugroženi.

„Lepo je što možemo da pomognemo, to je humano, ali je i naša obaveza kao najvećeg proizvođača. Nastavićemo u tom duhu, jer smatramo da svako ko može da pomogne bilo kako zajednici u kojoj posluje, to i treba da učini.“

Za kraj razgovora iz Pekarstva poručuju da će i ubuduće nastaviti da prate trendove u pekarskoj industriji, a da će u njihov fokus biti na novom asortimanu, novim tržištima, edukaciji i potrošača i zaposlenih i nezi dobrih odnosa sa kupcima.