Beograd, 4.2.2016. – Prihvatilište za decu – Beograd, Grad Beograd i Don Don organizuju doručak za Beograđane u petak, 5.2.2016. na Trgu republike.

Danijela Stajković, rukovodilac Prihvatilišta za decu i omladinu, pozvala je Beograđane da dođu na Trg republike i druže se sa decom.

„Ovo je prilika da naša deca nekome ulepšaju dan, da se druže, razgovaraju, da se osete ravnopravnim. Ovo je i naš način da zahvalimo svima koji godinama pomažu rad Prihvatilišta. Hvala što mislite na nas“, poručila je Stajković.

Prihvatilište za decu Beograd je ustanova u nadležnosti Sekretarijata za socijalnu zaštitu Grada Beograda, koja zbrinjava najosetljivije kategorije mladih iz cele Srbije, uzrasta od 7 do 18 godina, među kojima su žrtve nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja, žrtve trgovine ljudima, deca bez roditeljskog staranja, deca ulice. 1998. godine, Prihvatilište se zbog renoviranja Zvečanske 52 privremeno iseljeva u prostor od 250 m2 u okviru „Zavoda za vaspitanje dece i omladine“ u ulici Bulevar oslobođenja 219. Privremeno iseljenje postaje trajno, i Prihvatilište više od 15 godina zbrinjava decu u ovom malom prostoru. Zvanični kapacitet Pihvatilišta je 30 korisnika, dok realno raspolaže sa 16 kreveta (8 za dečake i 8 za devojčice).

„Uvek je lepše biti onaj koji daje. Sutra ćemo sa našim malim prijateljima iz  Prihvatilišta podeliti radost darivanja. Ujedno, to je i prilika da podsetimo javnost na probleme sa kojima se zaposleni i deca u Prihvatilištu suočavaju svakog dana“, rekla je Aleksandra Đurišić iz Don Don-a.