Beograd, 21.9.2015. –  Prošle subote u Parku kod Autobuske stanice u Beogradu Don Don je u saradnji sa Unijom pekara, Gradom Beogradom i Ministarstvom unutrašnjih poslova Srbije organizovao podelu peciva migrantima.

Od 10. septembra Don Don svakoga dana donira 1500 kajzerica za migrante koji su u Beogradu, a u saradnji sa Crvenim krstom iz Subotice svakoga dana se šalje pecivo u Kanjižu. Do sada je donirano više od 4 tone hleba i pekarskih proizvoda.

„Kompanija Don Don je uvek bila tu kada je trebalo pomoći ugroženima. Danas je u našem gradu puno ljudi, puno dece koja su daleko od svojih kuća i na neizvesnom putu. Pružiti komad hleba,  porazgovarati sa ovim ljudima, sigurno više znači od činjenice da neće ostati gladni. Nadam se da će se i druge srpske kompanije pridružiti našoj akciji“, rekla je Aleksandra Đurišić, predstavnica kompanije Don Don.

U podeli peciva su učestvovali i Tamara Santrač, savetnica ministra untrašnjih poslova, Dragomir Petronijević, član Gradskog veća i Zoran Pralica, predsednik Unije pekara. Osim podele peciva, ovo je bila prilika da nadležni porazgovaraju sa migrantima o njihovoj bezbednosti i uslovima u kojima borave.

„Ovo nije prva zajednička akcija Unije pekara i Don Don-a, prošle godine tokom majskih poplava imali smo veliku akciju pomoći stanovništvu u ugroženim područjima i niz manjih akcija. Želim da se zahvalim Don Don-u na pomoći i pozovem ostale kolege iz branše da se pridruže“, istakao je Pralica.

Akcija podele peciva će se odvijati svakog dana u parku kod Autobuske stanice.