Kraljevo treba da se ponosi što se baš ovde nalazi selo u kom se ovoliko ljubavi poklanja najmlađima – izjavila je Aleksadra Đurišić, predstavnica kompanije Don Don  u poseti Dečjem sel

Kraljevo 25. mart 2014 – Želim da zahvalim ljudima koji vode Dečije selo, mamama i tetama koje su svoje živote podredile ovoj deci. Ne postoji lepši, humaniji i teži poziv od brige o deci, posebno onoj koju je život na samom početku bacio u vatru’. Hvala na osmesima i lepom dočeku“, izjavila je na početku posete PR kompanije Don Don.

Pozdravivši predstavnike medija, koji svojim izveštavanjem prenose priču o selu i i tako pomažu da se informacija proširi i do onih koji najviše mogu da pomognu, ona je istakla da naša država, nažalost, nema zakonski okvir koji bi podsticao kompanije da budu društveno odgovorne, pa je u takvim uslovima uloga medija ogromna. „Da nije vas, priča o onima kojima je pomoć potrebna nikada ne bi stigla do onih koji su spremni da pomognu. Nadam se da će i druge kompanije i pojedinci slediti primer kompanije Don Don, jer verujem da zajedno možemo učiniti da ovo Dečije selo bude još lepše mesto za život“, zaključila je  Aleksandra Đurišić.

 

Pre obilaska sela zajedno sa predstavnicima medija, nacionalni direktor sela Vesna Maraković – Jokanović naglasila je da je saradnja sa  kompanijom Don Don počela u septembru prošle godine i da već  sedam meseci, mališani  u dečjem selu uživaju u pecivima koje dobijaju svakog meseca, a SOS majkama/hraniteljicama je lakše, jer manje vremena provode u kuhinji, a više u radu i igri sa decom. Donacija je sada proširena i na srednjoškolce i studente koji žive u Zajednici mladih.

„Ova vrsta pomoći nam je veoma dragocena, ne samo u materijalnom smislu, već i zbog interesovanja i pažnje koju ova kompanija pokazuje za naš život i rad. Deci, a i zaposlenima je važno da znaju da nismo sami u svakodnevnim nastojanjima da prevaziđemo životne izazove i da uvek možemo računati na podršku ljudi i organizacija dobre volje. Verujem da će ovo  prijateljstvo trajati dugo i biti prošireno i na druge programe podrške ugroženoj deci i porodicama, poput našeg Centra za porodicu u Nišu. Važno je istaći ovakve plemenite primere i zato pozivam i sve druge kompanije da se uključe u pomaganje onima kojima je pomoć neophodna“, izjavila je  direktorka sela.

Kompanija Don Don je jedan od donatora  Dečijeg sela u kom je trenutno smešteno 87 mališana i mladih koji su na pragu osamostaljivanja i kojima je svaka pomoć dobrodošla.