Kragujevac, 15. jul 2015  – Kompanija Don Don, lider u pekarskoj industriji, danas u kragujevačkom Žitoproduktu pokreće proizvodnju nove kategorije proizvoda, dvopeka, pod brendom Tvojih 5 minuta. Iz Kragujevca će se ovim hlebom snabdevati celo tržiste Srbije, a u planu je i proizvodnja za izvoz. Pokretanjem proizvodnje ove kategorije, ispunjeno je obećanje koje smo dali prilikom preuzimanja pekare od prethodnog vlasnika“ poručili su iz Don Dona.

 

„Za sada je kategorija otvorena sa dva generička proizvoda, to su beli i integralni dvopek.  Obe vste su posne, s tim što je integralni obogaćen semenkama lana, a u planu je i uvođenje novih vrsta dvopeka. Kako bi se proizvodnja dodatno olakšala, nabavljena je pakerica za pakovanje“ – nagalašava Bojan Aleksić, zamenik direktora Žitoprodukta.

 

Nekada se dvopek koristio samo u „slučaju nužde“ – za dijete i kod stomačnih problema. Danas se dvopek sve više povezuje sa zdravim načinom života, mediteranskom kuhinjom i dobrim ukusima. Ova lagana i hranljiva namirnica dugog roka trajanja uvek može da se nađe u domaćinstvu, kao zamenski hleb, ili prvi izbor.

 

Kragujevac je početkom februara postao centralni pogon u sistemu Don Don-a za proizvodnju tost hleba, kojim se od sada iz Žitoprodukta snabdeva celo tržište Srbije. Za kratko vreme pogon je dostigao proizvodnju od 6.000 vekni dnevno.  Takođe, povećana je i proizvodnja svih vrsta hleba, a u Kragujevcu se sada proizvodi i beli rezani hleb za čiju proizvodnju nije bilo uslova pre dolaska novog većinskog vlasnika. U Žitoproduktu se sada svakoga dana proizvede oko 35. 000 vekni dnevno svežeg, rezanog, pakovanog i tost hleba, a za proizvodnju se utroši oko 13t brašna dnevno.