Kragujevac, 23. 10. 2014Kompanija Don Don, lider u proizvodnji hleba i pekarskih proizvoda, u svom sastavu ima 9 industrijskih pekara širom Srbije i jedan mlin u Zrenjaninu.  Preuzimanjem 86% vlasništva Žitoprodukta za 3 miliona evra, ovaj strateški ulagač postao je većinski vlasnik pekarske industrije u Kragujevcu, u koju će u startu uložiti 500.000 evra za rekonstrukciju mlina.

Naš cilj je da mlin u Žitoproduktu u Kragujevcu što pre počne da snabdeva pogone sistema Don Don na jugu zemlje, kao i da podmiruje sopstvene potrebe. Planirano je da kapacitet ovog mlina bude 100t brašna dnevno, nadamo se da će mlin u potpunosti biti eksploatisan već početkom novembra. U novi mlin ćemo uložiti 500.000 evra, tako da će sledećeg leta kapacitet ovog mlina biti 200 tona brašna dnevno, koliko sada meljemo u našem pogonu u Zrenjaninu. Iz zrenjaninskog Žitoprodukta će se snabdevati naši pogoni na severu zemlje, dok će Kragujevac postati naš centar za pogone na jugu,“ kaže Aleš Mozetič, većinski vlasnik Don Dona.

 „U narednih godinu dana uložićemo milion evra u sam pogon, razvoj tržišta i razvoj postojećeg asortimana. Paralelno sa ovim, radićemo na unapređenju maloprodaje i Žitoproduktovih maloprodajnih objekata u Kragujevcu. Prvi cilj je povećanje proizvodnje sa 20.000 na 40.000 vekni hleba dnevno, kao i proizvodnja 20.000 jedinica peciva i 30.000 komada tosta. Plan je da u Kragujevcu bude i centralna proizvodnja tosta za celu Srbiju, i da se brzo pokrene i proizvodnja dvopeka, što je novina u asortimanu Don Dona. Dugoročni plan je da Kragujevac  postane centar proizvodnje tosta i dvopeka za čitav ovaj region. Poštovaćemo kragujevačku pekarsku tradiciju, i zato nastavljamo da ulažemo u brend Žitoprodukt. U proizvodnji se vodimo najvišim standardima u pekarstvu, a princip bezbednosti i kvaliteta biće naš imperativ i u ovom slučaju , naglašava Mozetič.

Iz postojećeg asortimana sistema Don Dona Kragujevčani će dobiti asortiman od 50 novih proizvoda pod brendovima Tvojih 5 minuta i Naše zrno, kao što su Domaći hleb, Specijalni pakovani, i peciva slanog i slatkog programa.

U skladu sa investicijama i povećanjem proizvodnje, Don Don planira otvaranje 50 novih radnih mesta u narednih 9 meseci.

„Očekujemo da će zahvaljujući konstruktivnom ulaganju u Žitoprodukt,  Kragujevac vrlo brzo postati glavni strateški centar pekarske industrije u ovom delu Srbije“, zaključuje Aleš Mozetič.

U vlasništvu ove kompanije su brendovi „Tvojih 5 minuta“ i „Naše zrno“. Proizvodi Don Dona proizvode se po najvišim standardima kvaliteta, čije se sastojci i sirovine kontrolisanog porekla i kvaliteta. Kompanija Don Don je prva  u pekarskoj industriji dobila prestižni IFS (International Food Standard) sertifikat koji primenjuju najveći  proizvođaći hrane u svetu. Ogromna ulaganja Don Dona u infrastrukturu pekara u kojima danas proizvodi, pokrenula su proizvodnju u tim pogonima, donela nov asortiman, otvorila nova radna mesta i vratila ih na liderske pozicije.