Beograd, 21. novembar 2014 – Kompanija Don Don je povodom Svetskog dana deteta obradovala decu iz Prihvatilišta u Beogradu donacijom hleba i peciva Tvojih 5 minuta.

„Politika Don Dona je da pomaže najugroženije kategorije stanovništva, a ova deca to sigurno jesu. Drago mi je da možemo da ih obradujemo na ovaj način. Sa Prihvatilištem inače imamo odličnu saradnju tokom cele godine, a današnji dan je  samo lepa prilika da ukažemo na značaj poklanjanja i činjenicu da mnogo institucija zavisi od naših donacija. To je i prilika da pozovemo sve pojedince i kompanije koji mogu da pomognu da se pridruže ovakvim akcijama, jer ono što je za nas malo, nekima znači sve“ – izjavila je Aleksandra Đurišić, PR kompanije Don Don.

Prihvatilište je posetila i Dana Karić, čija fondacija www.umetnostslobodasnaga.rs  godinama unazad podržava decu prihvatilišta.

Prihvatilište za decu je ustanova koja zbrinjava najosetljivije kategorije mladih iz cele Srbije, uzrasta od 7 do 18 godina, među kojima su žrtve nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja, žrtve trgovine ljudima, deca bez roditeljskog staranja kao i deca sa ulice.

Prihvatilište se nalazi u neodgovarajućem prostoru, sa kapacitetom od samo 16 kreveta, u odnosu na 30-40 štićenika koliko Zavod za vaspitanje dece i omladine u Beogradu inače ima u proseku. Pored ležaja, ustanovi je neophodno obezbediti hranu, garderobu, kozmetiku i posteljinu.