Posle sedme javne licitacije, „Pekara Kikinda“ dobila je novog vlasnika. Od juna 2011. godine kikindska pekara bila je u zakupu kompanije Don Don, koja je uspešno snabdevala ovo tržište dnevno svežim hlebovima, ali i specijalnim vrstama hleba iz svog asortimana. Na poslednjoj licitaciji kompanija Don Don se nije pojavila kao ponuđač, a na ovakvu poslovnu odluku uticalo je više faktora. Ipak, iz kompanije poručuju da će nastaviti da snabdevaju tržište Kikinde asorimanom kakav je i do sada bio prisutan, jer u neposrednoj blizini Kikinde kompanija posluje u još dva velika pogona koji imaju kapacitete da podmire potrebe Kikinđana.

„Trenutni ekonomski uslovi koje smo pažljivo analizirali uticali su na ovu poslovnu odluku, ali i činjenica da poslujemo u dva velika pogona – „Fidelinka pekari“ iz  Subotice i u zrenjaninskoj pekari. U ove pogone smo puno uložili, i oni imaju kapacitet da pokriju tržište Kikinde, tako da će Kikinđani kao i do sada moći da uživaju u vrhunskom hlebu napravljenom uz poštovanje najviših standarda u pekarstvu koji se primenjuju u svim našim pogonima“, izjavila je Nada Simić Kolović iz kompanije Don Don.

U kompaniji još ističu da su ponosni na pekarsku tradiciju Kikinde, i da je bilo zadovoljstvo proizvoditi u pekari koja ima takvu istoriju. Najavljene su nove marketinške aktivnosti,  a u Don Donu se nadaju nastavku uspešne saradnje sa kupcima i potrošačima.

„ Nedavno je završena nagradna igra koju smo organizovali na teritoriji Kikinde, i to nam je pokazalo da su potrošači zadovoljni našim proizvodima, i ukusom i kvalitetom. Nadamo se da ćemo nastaviti dobru saradnju sa kupcima, a potrošačima poručujemo da ćemo i nadalje organizovati aktivnosti koje će ih uveseljavati“, izjavio je Aleksandar Cvetinović iz kompanije.

Kompanija Don Don želi puno sreće novim vlasnicima u budućem poslovanju, uz nadu da će poštovati visoke standarde proizvodnje koje je Don Don postavio.