Njegovo Kraljevsko Visočanstvo Prestolonaslednik Aleksandar II svečano je zatvorio Drugi beogradski Startap Vikend koji je proteklog vikenda održan u Belom Dvoru, dodelivši nagrade najboljim timovima.

Drugi beogradski Startap Vikend održan je tokom ovog vikenda u Belom dvoru uz podršku Nj.K.V. Princa Naslednika Petra i pod pokroviteljtvom Fondacije Prestolonaslednika Aleksandra za kulturu i obrazovanje, okupivši preko 75 učesnika koji su radili sa 15 mentora na 11 ideja tokom 54 sata. Veoma je interesantan podatak da su se učesnici upoznali na početku samog događaja kada su podeljeni u timove počeli da rade na realizaciji svojih ideja. Bila je to savršena prilika za upoznavanje sa potencijalnim partnerima, ali i za već postojeće startape da unaprede svoje poslovanje i pronađu dodatne izvore finansiranja. Njegovo Kraljevsko Visočanstvo Princ Naslednik Petar je poručio da se Srbija već pokazala kao dosta uspešna u informacionim tehnologijama. On je takođe istakao da Srbija ima kvalitetne ljude koji imaju ideje i uspešnu realizaciju, ali im fali podrška da svoje ideje sami predstave tržištu i povežu se sa partnerima koji bi im omogućili razvoj poslovanja.

Kompanija Don Don podržala je svojim proizvodima ovaj događaj. Aleksandra Đurišić, predstavnica za medije kompanije Don Don, je istakla značaj ovakvih okupljanja i nadu da će ih u budućnosti biti više. „Preduzetništvo je u osnovi svake uspešne ekonomije, i učestvujući u ovakvim projektima želimo da pošaljemo poruku da ćemo uvek podržavati velike i male ideje.“

Pobednici Drugog beogradskog Startap Vikenda su:

Mesto broj 1, ekipa ‘BookMee’ u sastavu Ivan Hristić, Ines Delić, Strahinja Krstić, Igor Ćirić i Eleonora Sergijević Oni su napravili aplikaciju koju će dame obožavati jer će im omogućiti da u svakom trenutku u gradu u kom žive pronađu frizerski ili kozmetički salon koji ima slobodne termine u željenom trenutku i zakazati svoj termin.

Mesto broj 2, ekipa ‘Kik badi’ u sastavu Mirko Francuski, Nikola Isakov, Marko Đuković i Nenad Nikolin. Oni su napravili aplikaciju koja će ljubiteljima fudbala pomoći da na internetu brzo i lako pronađu drugi tim i druge ljude sa kojima će se takmičiti.

Mesto broj 3, ekipa ‘Epoharium’ u sastavu Marko Nikolić, Nemanja Milić, Dejan Vukmirović, Milica Vasić, Jovanka Cvejić, Vlastimir Popović i Sandra Tošić. Oni su napravili program koji će osnovcima i srednjoškolcima omogućiti da kroz igru na zanimljiviji način uče istoriju.