Kraljevo 23. jun 2015 – Kao društveno odgovorna kompanija, Don Don već drugu godinu za redom donira proizvode Dečjem selu u Kraljevu, a kako iz kompanije poručuju, ova lepa saradnja će se nastaviti i u narednim godinama.

Kompanija Don Don je jedan od donatora Dečjeg sela u kom je trenutno u 13 SOS hraniteljskih porodica živi 80 mališana i mladih koji su na pragu osamostaljivanja i kojima je svaka pomoć dobrodošla.

„Veoma mi je drago što imamo mogućnost da mališanima Dečjeg sela svakog meseca obezbedimo obrok/užinu na dnevnom nivou, što i SOS majkama omogućava da više vremena provedu u radu i igri sa decom, a manje u kuhinji. Želim da čestitam timu SOS sela 10. rođendan i izrazim duboko poštovanje za sve što čine za decu koja su tamo.“ izjavila je Aleksandra Đurišić, PR kompanije Don Don.

Otkako posluje u Srbiji, kompanija Don Don uložila je više od 50 miliona evra u pekarsku industriju, a od 2013. godine u okviru ovog velikog sistema posluje i kraljevačka pekara. Velika ulaganja u tehnologiju, opremu, usavršavanje postojećih i razvoj novih proizvoda i stručno usavršavanje zaposlenih, doveli su do toga da je kompanija Don Don postala lider u pekarstvu, ne samo u Srbiji, već i u regionu.

Do dolaska Don Dona, Kraljevačka pekara je proizvodila 14.000 vekni hleba dnevno, a proizvodila je dnevno sveži hleb,  kao i kore za pitu. Tokom protekle tri godine, zahvaljujući investicijama kompanije Don Don, asortiman je značajno proširen, što je doprinelo da se u radnjama u Kraljevu i okolini nađe raznovrsnija ponuda hleba i peciva. Kraljevačka pekara sada proizvodi 22.000 vekni dnevno. Dsvakoga dana u pekari se potroši gotovo 8t brašna.

Poštovanje tradicionalnih vrednosti AD Pekarstva Kraljevo uz redovnu i sigurnu isporuku i kvalitet proizvoda, doprineli su tome da Kraljevačka pekara postane glavni izvor snabdevanja za Kraljevo i okolinu, Trstenik, Vrnjačku Banju, Rašku i Čačak. Pekara je veoma značajna za Kraljevo i učestvuje u aktivno u svim dešavanjima, kao što su Dan Grada, Projada, Pasuljada i sl. kao i u pomoći onima kojima je neophodna.