Beograd, 15.10.2015 – Svetski dan hleba, verovatno prve namirnice stvorene ljudskom rukom, obeležava se 16. oktobra širom sveta. Kompanija Don Don svake godine obeležava ovaj dan, a ove i godine posvetili su ga najmlađima.

U okviru obeležavanja Svetkog dana hleba, kompanija je organizovala posetu učenika škole za oštećene sluhom – nagluve, Stefan Dečanski. Učenici osmog razreda, ali i oni koji su se već opredelili za pekarski poziv u okviru svog srednjoškolskog obrazovanja, imali su priliku da se upoznaju sa radom u pekari, da se oprobaju u dekorisanju krofni i da se počaste pecivma „Tvojih 5 minuta“.

„Odabrali smo da Dan hleba i ove godine provedemo sa decom i organizovali im posetu  našem pogonu u Pudarcima, odnosno PDM pekari, jednoj od najvećih pekara u Evropi. Deca su imala priliku da vide kako se prave krofne „Tvojih 5 minuta“, a mnogi od njih rado su se oprobali, i to vrlo uspešno, u dekorisanju gotovih proizvoda. Ovo je prva poseta školaraca pogonu u Pudarcima, ali planiramo da u narednom periodu nastavimo sa ovom praksom, ne samo sa školom Stefan Dečanski, sa kojom ćemo nastaviti saradnju, već i  sa drugim školama. Nadam se da će neki od njih jednoga dana raditi baš ovde“, izjavila je Aleksandra Đorđević, PR menadžer kompanije Don Don.

U pogonu u Pudarcima svakoga dana se za proizvodnju hleba i peciva potroši 50t belog brašna. U ovom pogonu proizvode se svi proizvodi pod brendovima „Tvojih 5 minuta“ i „Naše zrno“.

Zamenica direktora škole, Kaja Tasić, je naglasila kako je ovo za decu dragoceno iskustvo, jer nemaju često priliku da pre samog zaposlenja vide automatizovane procese rada »Želela bih da se zahvalim kompaniji Don Don, koja nas je ovako lepo ugostila danas. Za decu, pogotovo onu koja su u fazi odabira usmerenja i svog budućeg poziva, je vrlo važno da se upoznaju sa modernim načinima rada, odnosno da svoja teorijska znanja vide u praksi. Zato hvala Don Donu što nam je pružio tu priliku. Nadam se da ćemo ovu lepu saradnju nastaviti i u budućnosti.«

Centralni dogadjaj povodom obelezavanja Svetskog dana hleba će se održati u petak, 16. oktobra na Trgu Republike u 10 sati. Ovaj događaj organizuju kompanija Don Don i kancelarija za mlade, a posvećen je deci i zaposlenima u Prihvatilištu za decu Beograda. Brojne poznate ličnosti, predstavnici grada i kompanije Don Don će u petak deliti Beograđanima pecivo Tvojih 5 minuta, a cilj događaja je skrenuti pažnju na decu Prihvatilista i značaj koji ova institucija ima za Grad Beograd i Srbiju.