Biskvit:
5 jaja
150 gr šećera
200 gr. brašna
1/2 praška za pecivo
50 ml. ulja
100 ml. mleka
korica limuna
Korica tamna
2 jaja
350 gr. brašna
100 gr. šećera
2 pune kašike meda
1 kašika kakao
1 prašak za pecivoo
100 ml mleka
(peći dve kore)
Fil:
1/2 l mleka
1 vanilin šećer
150 gr. šećera
5 punih kašika gustina
250 gr margarina
Priprema:
Za bisskvit umutiti 5 jaja sa šećerom dodati brašno, pecivo,ulje, mleko i koricu limuna sve izjednačiti. U pleh 30×20 cm staviti peh papir pa umućena jaja razliti i peći na 200 stepeni C 15 min.
Tamna kora. umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno, prašak za pecivo,med, kakao i mleko sve lepo izjednačiti pa ispeći dve korice u istom plehu.
Fil u mleko staviti šećer vanilin šećer staviti na šporet da provri. U činiju razmutiti sa malo hladnoga mleka gustin pa kad mleko provri uliti razmućen gustin i mešati žicom da se ne zgrudva. Staviti da se hladi. i povremeno mešati da se ne zgrudva. Margarin umutiti mikserom . Kad se gustin dobro ohladi izmešati ga sa margarinom, tako što se gustin dodaje kašika po kašika u matgarin. Najbolje to radi to mikserom.
Slagati tamna kora/pola fila / biskvit žuti / fil druga polovina / tamna kora / Može glazura čokolade ili prah šećer.