Monarh – apsolutni vladar dobrog ukusa!

Beograd, 4. maj 2016 – Kompanija Don Don, lider u industriji pekarstva u Srbiji, pripremila je za svoje potrošače pravo kraljevsko zadovoljstvo. Od najbolje pšenice sa naših njiva, ručno zamešen i oblikovan, hleb Monarh stiže na trpeze potrošača u čak tri ukusa: hleb Monarh tamni, hleb Monarh sa semenkama i hleb Monarh zlatni. Ovaj kraljevski hleb sa jedinstvenom recepturom prati sve evropske standarde, i kao takav prvi je u Srbiji po premijum kvalitetu i načinu pripreme.

Hleb Monarh pravi se kombinacijom pšeničnog brašna T850 – sa dodatkom krompirovih pahulja, dobijen dugotrajnim postupkom kvasne fermentacije. Testo dobijeno na ovakav način, zahteva veliki sadržaj vode, što će kasnije hlebu od takvog testa dati sočnu i vlažnu sredinu, elastičnu, nemrvljivu i dugotrajno svežu. Proizvodnja se zasniva na dugom procesu narastanja testa, te se zato kvasac dodaje u veoma malim količinama. Testo za ovaj domaći hleb narasta u specijalnim korpicama od prirodnog drvenog pruća i peče se na užarenim patosnim pločama. Debela i hrskava kora, rustičnog izgleda, konačni je izgled ovog kralja među hlebovima.

Hleb Monarh sa semenkama obogaćen je semenkama uljarica, koje u toku narastanja testa bubre u vodi i omekšavaju. Kombinacija nabubrelih i ispečenih semenki dopunjuje punoću ukusa ovog hleba i izraženu mekoću. Zahvaljujući odabranim sastojcima dobija se aromatična kora hleba, sa savršenom punoćom ukusa. Po hlebu je posip mekinjastih čestica integralnog ražanog brašna.

Monarh zlatni hleb „Naše zrno“ sadrži dodatak nabubrelog kukuruznog griza koji se najpre potapa u vodi, potom se termički obradi i osuši, nakon čega dobija izraženiji, prijatniji i puniji ukus kukuruza. U toku njegovog narastanja, svi sastojci vezuju dosta vode u zamesu testa, i kasnije omogućuju mekoću i dugotrajnu svežinu.

 

„Pitali smo se kako da ga nazovemo, a on je sam sebi nametnuo  ime čim smo ga prvi put ispekli. Svaki zalogaj Monarh hleba je kraljevsko uživanje za sva čula,“ kažu u Don Donu.

Monarh Zlatni hleb, Monarh sa semenkama i Tamni monarh potražite u Delhaize objektima i priredite svojim čulima kraljevsko iskustvo. Sočna sredina, kora koja hrska, prepoznatljiva aroma i svežina koja traje, zadovoljiće čak i one kojima je teško ugoditi.