Kompanija Don Don donira od petka  hleb svim ugroženim područjima. Do sada je dostavljeno više od 6 tona hleba i pekarskih proizvoda, a u akciju je uključeno svih 8 pogona  koji posluju u sastavu kompanije. Iz kompanije apeluju da se lokalni krizni štabovi obrate lokalnim predstavnicima kompanije Don Don, kako bi pomoć što brže stigla do onih kojima je neophodna.

Na molbu Skupštine grada Obrenovac Don Don je u subotu i nedelju tamo poslao veću količinu hleba koja je uz pomoć spasilačkih ekipa dostavljena ugroženima.

U akciju su uključene sve naše proizvodne jedinickoje komuniciraju sa lokalnim kriznim štabovima u svom gradu i regionu i hitno šalju pomoć u hlebu i ostalim pekarskim proizvodima. Veću količinu hleba dostavljamo u prostorije “Interkomerca”, gde se prikuplja pomoć u hrani i vodi. Nastavićemo da šaljemo hleb dok god i gde god bude potrebo, kako bismo makar na taj način pomogli onima koji su izmešteni iz svojih domova. Lazarac, Barič, Surčin, Petrovčić samo su neka od područja gde dostavljamo pomoć. Apelujemo na sve kolege iz branše da se priključe i da zajedno pomognemo ugroženima iz poplavljenih područja i onima koji učestvuju u akciji spasavanja”, izjavila je Aleksandra Đurišić, zadužena za odnose sa javnošću u kompaniji Don Don.

Don Don danas šalje Vojsci Srbije tonu smrznutih proizvoda koje će vojska peći i slati ka punktovima. Pomoć u smrznutom pecivu upućena je ka kasarnama Jugovićevo u Novom Sadu, Cerski junaci u Šapcu i kasarni na Topčideru u Beogradu, i to je pecivo za vojnike i sve koji trenutno na punktovima grade nasipe.

Don Don će smrznutim proizvodima snabdeti i Gerontološki centar u Zemunu, u Marije Birsać 49, u kom su smešteni evakuisani iz Obrenovca.

Više od 300 vozača kompanije od juče su na terenu i ulažu ogromne napore da dostave osnovnu životnu namirnicu onima kojima je najpotrebnija. U nekim područjima jedini način da se dostavi hleb bio je bagerima. Iz kompanije kažu da ni jedan odpogona u Srbiji u kojima posluju trenutno nije ugrožen i da se peći neće gasiti.