Beograd, 29. mart 2016 – U okviru svojih društveno odgovornih aktivnosti, kompanija Don Don uputila je 250kg smrznutih proizvoda Tvojih 5 minuta za Banku hrane, odakle je donacija prosleđena Crkvenoj narodnoj kuhinji u Beogradu. Realizaciju ove humanitarne akcije pomogli su Hleb & kifle koji ovih dana uslužno peku proizvode namenjene onima kojima je to najpotrebnije.

»Banka hrane Beograd kao nevladina humanitarna organizacija prikuplja donacije hrane i pomaže svim socijalno ugroženim grupama posredstvom više od 100 organizacija širom Srbije. S obzirom na gotovo svakodnevne zahteve, svaka donacija je veoma značajna, te smo izuzetno zahvalni kompaniji Don Don na ovom lepom gestu. Trenutno, Crkve2016-03-28-12-02-24na narodna kuhinja ima najviše potreba za ovom vrstom pomoći, pa su smrznuti proizvodi Tvojih 5 minuta upućeni upravo njima. Nadam se da je ovo početak jedne lepe i dugoročne saradnje i da ćemo u budućnosti nastaviti da se zajedno borimo protiv gladi sa humanitarnim ciljem, a to je da smanjimo siromaštvo u Srbiji« – izjavila je Milana Blažić iz Banke hrane.

»Treća nedelja posta započeta je ručkom koji je pored hleba začinio vrući žu žu. Najveći proizvođač smrznutog testa na Balkanu, kompanija Don Don, potrudila se da najugroženijim građanima obogati trpezu Vaskršnjeg posta darujući nam 250 kg lisnatog francuskog specijaliteta. Kako bi našim sugrađanima degustacija bila pravi užitak testo je dopremljeno toplo na trpezu crkvene kuhinje VDS-a, a dobročinstvo ove kompanije stiglo je do brojnih korisnika obroka na svim našim punktovima gde je pecivo deljeno« – zahvalio se otac Vlada, koji vodi Crkvenu narodnu kuhinju.

U okviru svog društveno odogovornog poslovanja kompanija Don Don kontinuinirano pomaže brojne ustanove među kojima su prihvatilišta za decu i odrasle, škole, domovi u Beogradu, ali i u svim lokalnim sredinama u kojima posluje. Od početka godine realizovane su donacije Prihvatilištu za decu, Sigurnoj kući, Prihvatilištu za stare, SOS selu u Kraljevu, brojnim školama, a Don Don će svoju misiju nastaviti i u narednom periodu.

 

_________________________________________________________________________________

O Crkvenoj narodnoj kuhinji

Crkvena narodna kuhinja postoji u okviru humanitarne dobrotvorne organizacije Versko Dobrotvorno Starateljstvo (VDS), koja deluje u okvirima Srpske Pravoslavne Crkve. Osnovna svrha delovanja ove dobrotvorne oganizacije je sprovođenje različitih humanitarnih aktivnosti, u cilju pružanja pomoći svima kojima je to potrebno. Narodnu Crkvenu kuhinju poseti oko 400 korisnika svakoga dana.