Mešani ražani hleb - 450g

Proizvodi se narastanjem testa u specijalnim korpicama od prirodnog drvenog pruća dugotrajnim postupkom kiselinsko – kvasne fermentacije. Dodatkom prirodno fermentisanog kiselog testa, proces narastanja testa, vodi se sa vrlo malom količinom kvasca.

Testo za ovaj domaći hleb takođe narasta u specijalnim korpicama od prirodnog drvenog pruća i peče se na užarenim patosnim pločama u termouljanim pećima. Debele i hrskave kore, rustičnog i neindustrijskog izgleda.

Mešano raženi hleb se pravi kombinacijom pšeničnog polubelog brašna tip 700 i integralno raženog brašna. Upotrebom polubelog, crnog i raženog brašna većeg sadržaja mekinjastih čestica i mineralnih materija, pekarska testa su mekanija. U toku narastanja testa nagrađuje se veći sadržaj aromatičnih materija, te su pečeni hlebovi bolje i duže svežine, sočniji, veće trajnosti, boljeg ukusa i mirisa. Kora takvih hlebova je rumena, izražene arome, čiji ukus dodatno upotpunjava kombinacija suncokretovog ulja i malog dodatka krompirovog brašna.

Sredina hleba je sočna i dugo ostaje sveža, lakog i kratkog ugrižaja. Zahvaljujući ražanom brašnu sitnijih čestica meljave, sruktura sredine hleba nije gruba, već je nežnija, finfina i mekana.