U Hali sportova u Subotici otvoren je 10. Međunarodni i regionalni sajam privrede, koji je okupio 200 izlagača iz zemlje i okruženja.

Na sajmu su predstavljena i preduzeća iz Savezne Republike Nemačke.

Direktorka JKP “Subotičke pijace“ Ilinka Vukoja je rekla da bi trebalo već za naredni Međunarodni i regionalni sajam privrede u Subotici pozvati i preduzeća i privredne komore i iz drugih zemalja, kako iz Evroazijske unije, tako i Evropske unije, čime bi Sajam dobio širu i značajniju reputaciju.

13321607_517483865118654_1594873134449465286_n„Fidelinka pekara“, koja posluje u sastavu sistema Don Don, tradicionalno izlaže na sajmu, predstavljajući Subotičanima kako proizvodni asortiman iz Subotice, tako i proizvode iz celog sistema Don Don.

„Srećni smo što smo na sajmu i što možemo da kažemo da je Fidelinka pogon u kojem proizvodimo i koji je u punoj snazi. Ponosni smo na Suboticu i Subotičane, a po reakcijama onih koji su posetili naš štand, vidimo da je zadovoljstvo obostrano. Posetioci će do kraja sajma imati priliku da degustiraju proizvode iz subotičkog pogona, ali i proizvode pod brendovima Tvojih 5 minuta i Naše zrno. U proteklih godinu dana Don Don je ponudio tržištu puno novih proizvoda, istakao bih Dvopek i 100% Crni hleb. Koristim priliku da pozovem sve one koji možda nisu imali priliku da probaju novitete iz našeg sistema da posete štand i uživaju u novim ukusima“, izjavio je Miloš Cetić iz Fidelinka pekare.

U zvaničnom delu 10. Međunarodnog i regionalnog sajma u Subotici, nastupili su tamburaši Hrvatske glazbene udruge pod dirigentskom palicom prof. Mire Temunović i duvački kvartet Srednje muzičke škole iz Subotice.

Otvarajući 10. Međunarodni i regionalni sajam privrede u Subotici, gradonačelnik Jene Maglai je između ostalog rekao, da je Subotički sajam značajan jer povezuje ljude, gradove i regione, kroz poslovnu saradnju.

 

Izvor: www.vestisu24.rs