Hleb je jedina namirnica koju ćete pronaći na svakoj trpezi u svetu gde god da se nađete. Nazivaju ga i osnovnom životnom namirnicom, jer ga većina ljudi jede gotovo svakog dana tokom svog života. Hleb je jedna od najstarijih namirnica na svetu napravljena ljudskom rukom. U Srbiji je hleb kroz istoriju veoma cenjen proizvod, za gotovo svaki obred postoji posebna vrsta hleba. Zato što to znamo, naš hleb pravimo u  najsavremenijem pogonu za pekarsku proizvodnju na ovim prostorima, što je garancija da je proizvod vrhunskog kvaliteta za pečenje na objektima.

Beli i Dunavski hleb

Beli i Dunavski hleb

Beli i dunavski hleb postižu fantastičan volumen i dugo zadržavaju svežinu. Izuzetno su meke sredine, punog ukusa, a mogu se tokom celog dana kupiti sveži i topli na odeljenju pekare velikih maloprodajnih lanaca. Neizostavan su deo svakog obroka cele porodice, a njihova svežina i miris su deo najslađih uspomena u životu svakog čoveka.

Hleb sa susamom

Ovaj hleb svoju specifičnu aromu duguje susamu,  koji mami na još. Susam je izuzetno bogat kalcijumom i gvožđem, korisnim proteinima, bakrom i magnezijumom. Osim što je odličan borac protiv brojnih bolesti, susam dokazano usporava starenje. Seme susama, koje je bledo žute boje, se koristi kao dodatak jelima, proizvodima od testa i raznim poslasticama. Posebnu primenu ima u orijentalnoj kuhinji. Postiže izuzetnu aromu ako se malo proprži na tihoj vatri.

Hleb sa susamom

Hleb sa semenkama

Hleb sa semenkama suncokreta

Hleb sa semenkama je obogaćen semenkama suncokreta u samom zamesu. Semenke suncokreta su odličan izvor brojih vrednih i hranljivih sastojaka. Odličan su izvor vitamina E i B1, kao i dobrar izvor magnezijuma, selena, folne kiseline i prehrambenih vlakana.

Hleb sa semenkama lana

Zahvaljujući sadržaju lana, ovaj hleb je obogaćen omega-3 masnim kiselinama, vlaknima i ligninima koji poseduju antioksidativna svojstva, te pozitivno utiču na ljudski organizam eliminišući otrove i toksine iz organizma. Ako ste ljubitelj lana i volite da ga dodajete u pripremi svojih jela, hleb sa lanom je pravi izbor za vas!

Hleb sa semenkama lana

Hleb sa mekinjama

Polubeli hleb sa mekinjama

Hleb sa mekinjama se odlikuje velikom finoćom mekinjastih čestica. Bogat je balastnim materijama, a odlikuje ga visok sadržaj kompleksa B vitamina, vitamina E, te esencijalnih aminokiselina i oligoelemenata.
Ima veliku sposobnost bubrenja, a nisku energetsku vrednost.
Kod dijeta za mršavljenje mekinje se mešaju sa jogurtom ili mlekom, a koriste se i u ishrani dijabetičara i kardiovaskularnih bolesnika.