Mnogima je prva asocijacija na Francusku tanki, dugački hleb hrskave kore – baguette. Iako nastao u Francuskoj, u različitim vrstama ovog hleba danas uživaju ljudi širom sveta. Nezamenljiv je za pravljenje sendviča, zalogajčića ili brusketa.

Beli, tamni i baget sa lanom

Beli baget

Beli baget

Baget je tanak hleb karakterističnog izduženog oblika, hrskave korice koja puca pod prstima, vlažne i mekane sredine, aromaticnog mirisa i slano – slatkastog ukusa.
Koristi se u svakodnevnoj ishrani uz jela tradicionalne kuhinje, ali i uz druga jela specifičnog ukusa.  Dobar je za pravljenje sendviča, kao i slanih hladnih predjela i drugih kulinarskih đakonija.

Dunavski tamni baget

Dunavski tamni baget je izbor onih koji uživaju u slasnim zalogajima. Dobar je za pravljenje sendviča, kao i za pravljenje slanih hladnih predjela i drugih kulinarskih đakonija.

Baget lan

Baget lan

Baget lan

Tradicionalno hrskav, nestvarno ukusan sa dodatkom semena lana, Lan baget je izbor svih onih koji brinu o zdravom načinu života. Lepo se slaže uz jela tradicionalne kuhinje, a odličan je izbor kada za prijatelje želite da pripremite male zalogaje.

Rustik bageti

Rustikalni baget hleb je tanak, karakterističnog izduženog oblika, hrskave korice koja puca pod prstima, prirodno raspukle kore, rustikalnog izgleda, vlažne i mekane sredine, aromaticnog mirisa i prijatnog ukusa.
Naš  domaći rustik baget,  proizvodi se od:
• pšeničnog belog brašna T500,
• vode,
• prirodnog pšeničnog kiselog testa i kvasca
• bez dodataka pekarskih poboljšivača – aditiva
Osetite pravu harmoniju mirisa i ukusa uz Don Don rustikalne bagete!

Mešano kukuruzni rustikalni baget

Mešano kukuruzni rustikalni baget

Mešano kukuruzni rustikalni baget sastoji se, pored visoko kvalitetnog  pšeničnog belog brašna i pšeničnog kiselog testa, i od kvalitetnog kukuruznog brašna, kao i celih zrna kukuruza. Kukuruz je jedna od osnovnih žitarica u ljudskoj ishrani koja se poslednjih decenija sve više koristi, a  bogata je  ugljenim hidratima, skrobom, šećerom i belančevinama.  Rustičnog je izgleda,  kora posuta prekrupom zrna kukuruza, zlatno žućkaste boje,  izraženog kukuruznog ukusa kore, izražene hrskavosti, a mekane i vlažne sredine.

Tamni rustikalni baget sa susamom

Karakteristican ukus tamnog rustikalnog bageta sa semenkama potiče od prirodno fermentisanog pšeničnog kiselog testa, i sladovine pšenice i ječma. Obogaćen je izobiljem semenki suncokreta u samom zamesu. Semenke suncokreta su odličan izvor brojih vrednih i hranljivih sastojaka. Odličan su izvor vitamina E i B1, kao i dobrar izvor magnezijuma, selena, folne kiseline i prehrambenih vlakana.

Tamni rustikalni baget sa susamom